Merkel duyurdu: Ücretli oluyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 16 eyalet başkanı ile telekonferans yöntemi ile bir araya geldiği zirvenin ardından ülke çapında 11 Ekim tarihinden itibaren COVID-19 testlerinin ücretli olacağı ve selden zarar gören bölgelere 30 milyar avro destek ayrıldığı duyuruldu.

DÜNYA 11.08.2021, 01:17 12.08.2021, 11:21
Merkel duyurdu: Ücretli oluyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 eyalet başkanı ile telekonferans yöntemiyle bir araya geldi. Zirvede, sonbahar ve kış ayları için düşünülen yeni salgın stratejileri ve sel felaketinden zarar görenlere yapılacak yardımlar ele alındı.

Aşı olma baskısı artıyor

Zirvede, ülkede aşı olmayanlar üzerindeki baskının artırılması yönünde karar verildi. Buna göre, aşı olmayanlar daha sıkı test kurallarına maruz kalacak ve 11 Ekim tarihinden itibaren ücretsiz olarak yapılan COVID-19 (yeni tip koronavirüs) testleri artık ücretli olarak yapılacak. Çocuklar, hamileler, 18 yaş altı gençler ve hastalığından dolayı aşı yaptıramayanların ücretli test uygulamasından muaf tutulacağı öğrenildi.

Aşı olmayanlar kapalı mekanlara testsiz giremeyecek

Eyaletlerde 1 haftalık insidans değerlerinin 35’i geçtiği durumlarda, aşı olanlar ve hastalığı geçirenler dışında herkes, kapalı mekanlarda test yaptırmak zorunda olacak ve test ücretini kendileri ödeyecek. İnsidans değerlerinin 35’in altında olduğu durumlarda eyaletler bu kuralları askıya alabilecek.

Nüfusun yüzde 55,1'i çift doz aşılandı

Merkel, şu ana dek nüfusun yüzde 55,1‘inin koronavirüse karşı tamamen aşılandığını ve bunun yeterli olmadığını kaydetti. Başbakan Merkel, yaşlılar arasında aşılama oranlarından övgüyle bahsederken, genel aşılama hızının yavaşlamış olmasından şikayet etti.

Sel felaketi için 30 milyar avro

Öte yandan, sel felaketinden olumsuz yönde etkilenen bölgelerin tekrar yapılandırılması için de 30 milyar avro (303 milyon lira) fon kurulmasına karar verildiği aktarılırken, fon için ayrılacak tutarın yarısını federal hükümetin diğer yarısını ise eyaletlerin karşılayacağı belirtildi.

Yorumlar (0)