Şentop'tan Macron'a: Ergenlik sorunlarını taşıma!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, "Ergenlik sorunlarını uluslararası ilişkiler alanına taşıma." dedi.

SİYASET 11.09.2020, 16:37
Şentop'tan Macron'a: Ergenlik sorunlarını taşıma!

Med7 Zirvesi olarak bilinen AB üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi'nde 7 ülkenin () aldığı kararın Türkiye için hiçbir şey ifade etmediğini belirten TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u kastederek, "Hiç kimse ergenlik sorunlarını uluslararası ilişkiler alanına taşımasın." ifadelerini kullandı.

Med7 zirvesi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamaları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan TBMM Başkanı Şentop, Fransa'nın esas rahatsızlığını "Türkiye'nin dünyada, bölgede ve özellikle Afrika'da etkin oluşu" olarak açıkladı. Mustafa Şentop, Fransa'nın Türkiye'nin gücünden duyduğu rahatsızlığı ise Yunanistan'ın bölgedeki bazı dayanıksız, mesnetsiz, hukuka aykırı tezlerinin yanında yer alıyormuş gibi görünerek gösterdiğini ifade etti.

Med7 zirvesi

Şentop, bir NATO müttefiki olarak Fransa'nın ikiyüzlülükten vazgeçmesini, uluslararası hukuka, deniz hukukuna uygun hareket etmesini istediklerini dile getirdi. 

Med7 zirvesi

Fuat Oktay da tepki gösterdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarına sosyal medya hesabından tepki gösteren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise "ErdoğanınYanındayız" etiketiyle paylaşım yaptı.

Med7 zirvesi

Macron'u "sömürge zihniyetinin temsilcisi" olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Macron'un kendini bilmez açıklamaları devam ederken, Türkiye'nin Erdoğan liderliğinde dünya mazlumlarına uzanan dost eli olmaya, Türk milletiyle birlikte tarih yazmaya devam edeceğini kaydetti.

Med7 zirvesi

Yorumlar (0)