MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

Diğer ülkelerin mülteci politikalarında ülkemize uygulamaya çalıştığı yönlendirmeleri eleştiren Ömer Çelik, Türkiye'nin toplama kampı ya da göçmen kampı olmadığını dile getirdi.

SİYASET 23.08.2021, 18:39
MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gelen göçlere karşı Avrupa ve diğer ülkelerin Türkiye'yi ön plana atmasını eleştiren Çelik, Türkiye'nin göçmen kampı olmadığının altını çizdi.

AK Parti Sözcüsü, Afganistan'dan gelen göçlere karşı bazı ülkelerden 'maddi destekte bulunalım' düşüncesi çıktığını aktararak, bunun saygısızlık olduğunu vurguladı.

"Bir mülteci akınını daha kaldıramayız"

Ülkemizin bir kez daha mülteci kaldıramayacağına işaret eden Çelik, "Birtakım devletlerden açıklamalar geliyor. 'Türkiye'de şöyle bir mekanizma oluşturacağız.' ya da 'Türkiye'ye Afganistan'dan gelecek göç için biz daha çok maddi yardımda bulunacağız' diyorlar. Tüm bunların hepsi saygısızlıktır. Ülkemizin bir kez daha mülteci alacak, bu gücü kaldıracak kapasitesi yoktur. Ülkemiz bu kadar yükü, tüm uluslararası toplum adına bu insanlar ölmesin diye yerine getirmiştir." ifadelerini kullandı.

"Yok hükmündedir"

Çelik, ülkemizin egemen bir devlet olduğunu da anımsatarak, "Bu siyasetçiler, bu devletler adına konuşanlar bilsinler ki ülkemiz göçmen kampı değildir, ülkemiz toplama kampı değildir, burası yol geçen hanı hiç değildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, hudutlarına hakimdir. Dolayısıyla Türkiye'ye sormadan gerçekleştirilen açıklamaların gözümüzde hiçbir değeri yoktur. Hepsi yok hükmündedir, ülkemiz bağımsız bir devlet olarak kararını kendisi verir." dedi.

"Türk askerinin güvenliği esastır"

Çelik, "Türk askerinin güvenliği esas olmak kaydıyla her türlü tedbiri alacak senaryo çalışılmıştır." ifadelerini de sözlerine ekledi. 



Yorumlar (0)