Muharrem İnce’den CHP’ye eleştiri

Muharrem İnce, CHP’nin erken seçim talep ettiğini ancak kendi kurultayını ertelediğini belirterek, “Muhalefet partileri erken seçim istiyor fakat kendi seçimini erteliyor. Ya böyle bir düşünce olur mu? İktidara erken seçim çağrısında bulunuyorsun ama CHP kurultayını 1 sene erteliyorsun. Yani derdi cumhurbaşkanı seçilmek falan değil. Bunların tek derdi var, o da koltuk.” dedi.

SİYASET 16.01.2022, 18:57
Muharrem İnce’den CHP’ye eleştiri

Erzurum’a bir dizi açılış ve gezi için gelen Memleket Partisi lideri İnce, partililerle buluştu. Burada açıklamalar yapan İnce’nin gündeminde eski partisi CHP vardı.

"Her şeye susuyorlar"

İnce, muhalefet partilerinin terörist ile fotoğraf çektiren milletvekilini kınamadığını dile getirerek, “Terörist ile fotoğraf çektiren vekili kınayamayan bir muhalefet var. Muhalefet her şeye karşı susmuş durumda. Oy peşindeler, kimse kusura bakmasın.” ifadelerini kullandı.

"Erdoğan da 2024'e ertelerse?"

İnce, CHP’nin kurultayının 1 sene ertelemesini de eleştirip, erken seçim talep etmelerinin tutarlı olmadığını kaydederek, “Muhalefet partileri erken seçim istiyor fakat kendi seçimini erteliyor. Ya böyle bir düşünce olur mu? İktidara erken seçim çağrısında bulunuyorsun ama CHP kurultayını 1 sene erteliyorsun. Erdoğan, 'Neden erteliyorsun?' diye sorarsa sen de seçim var diye ertelediğini söyleyeceksin. Erdoğan, 'Ben 2023 yılında değil 2024 yılında seçim yapacağım.' dese sen ne diyeceksin? Tutarlı değilsin, demokrat değilsin. Tek derdin koltuk. Kurultayı ileri bir tarihe erteliyorsun ve vekillerine 'Siz kıpırdamayın, durumu ben belirleyeceğim.' diyorsun. Yani derdi cumhurbaşkanı seçilmek falan değil. Bunların tek derdi var, o da koltuk." diye konuştu.

“Tüm kumpaslar elinizde patlayacak"

İnce, muhalefetin döviz kurundan cesaret aldığını belirterek, “Eskiden bunların hiç cesareti yoktu. Şimdi biraz cesaretleri var. Çünkü ekonomiye ve döviz kuruna güveniyorlar. 'Önceleri bu işi yapamazdık fakat şimdi dolar 14 liraya dayandı. Acaba biz kazanır mıyız?' diye düşünüyorlar. Kurduğunuz tüm kumpaslar elinizde patlayacak.” dedi. 

















Yorumlar (0)