MHP liderinden ‘Öğrenci Andı’ kararına tepki: Şiddetle karşıyız!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından alınan ‘Andımız’ kararına yönelik açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, kararın, maksatlı, marazi ve melun bir hevesin işareti olduğunu ifade etti.

SİYASET 15.03.2021, 16:09 16.03.2021, 10:31
MHP liderinden ‘Öğrenci Andı’ kararına tepki: Şiddetle karşıyız!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun ilgili kararına dönük yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, Öğrenci Andı’nın, 10 Mayıs 1933 tarihinden itibaren uygulamaya konulduğunu ve 1972, 1997 ve 2012 yıllarında değişikliğe uğradığını ifade etti.

‘Öğrenci Andı’nın kaldırılmasına dönük yönetmelik düzenlemesine karşı Türk Eğitim Sendikası'nın Danıştay’a açmış iptal davasının 24 Nisan 2018 tarihinde Danıştay 8. Dairesi tarafından karara bağlandığını vurgulayan Bahçeli, ilgili yönetmeliği birinci maddesinin iptalinin temyiz yolunun açık olduğunu belirtti.

‘Huzursuzluğa yol açmıştır’

Bu gelişmeler üzerine ilgili kararın temyiz edilmesi amacıyla Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na karşı dava açıldığını da hatırlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ülkenin milli birlik ruhunun zirve yaşadığı günümüzde, henüz imzalanmamış olan Öğrenci Andı aleyhine alınan karar milletimizde büyük bir huzursuzluğa ve kaygıya yol açmıştır” açıklamasında bulundu.

‘MHP, karara şiddetle karşıdır"

2 senedir bekletilen davanın, bir anda karara bağlanarak servis edilmesinin maksatlı olduğunu ifade eden Bahçeli şöyle konuştu: “Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun ‘Türk’üm’ demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır. MHP, kurulun henüz açıklanmamış fakat bir vasıtayla sızdırılmış kararına şiddetle karşıdır.”

‘Pimi çekilmiş bir bombadır’

“Öğrenci Andının okullarda okutulmasına engel çıkarmak haysiyetli ve demokratik bir tavır değildir. HDP’li bölücülerin fezlekelerinin TBMM’ye gönderilip milli dayanışma şuurunun çelikleştiği günümüzde Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bomba gibidir.”
 

Yorumlar (0)