MHP lideri Bahçeli açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023'te aday olabilir mi?

Partisinin MDK, MYK ve Milletvekilleri Ortak Toplantısı’nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'dır ve yeniden aday olmasının önünde de bir engel bulunmamaktadır." açıklamasını yaptı ve 2023’teki adaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu duyurdu.

SİYASET 07.02.2022, 09:59
MHP lideri Bahçeli açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023'te aday olabilir mi?

İddiaya göre, Kızılcahamam'da gerçekleştirilen MHP "MYK, MDK ve Milletvekilleri Ortak Toplantısı"nda Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına yönelik değerlendirmeler yaptı.

“Adayımız Erdoğan”

2023 Haziran ayında yapılacak olan seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu tekrarlayan Bahçeli, "Bizim cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o da Sayın Erdoğan'dır. İnanıyorum ki, 2023’teki seçimde Sayın Erdoğan seçimi açık ara farkla kazanacak ve Cumhur İttifakı da yeni bir zafere ulaşacaktır." açıklamasını yaptı.

“Erdoğan’ın adaylığı konusunda bir engel yok”

Bazı kesimlerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olamayacağına ilişkin "husumetle pekişmiş karanlık propagandalarına başladığını" söyleyen Bahçeli, bu iddianın yasal ve anayasal temelinin ve nesnel gerçekliğinin olmadığına dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’dır ve yeniden aday olmasının önünde bir engel bulunmamaktadır. Bu mesnetsiz ve maksatlı tartışma genişletilip, Sabih Kanadoğlu ve buna benzer şüpheli kişiler ortamı germeye çalışırsa, üzerimize düşeni yerine getirmekten çekinmeyiz, kaçınmayız, geri durmayız. Cumhurbaşkanı'nın en az 3 dönem seçilebilmesi hedefiyle gerekli yasal düzenleme için var gücümüzle çalışır, başarırız. Kimse kutuplaşmadan rant devşirmenin peşine düşmesin, bulanık suda balık avlamasın. Sayın Erdoğan'ın önünü keseceğini düşünmesin, ham hayal peşinden de gitmesin."

Yorumlar (0)