MHP, 7 ismi ihraç etti: “Dönek huylu kişiler teşkilatımızda barınamaz” 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 7 ismin partiden ihraç edildiğini açıkladı. İhraç edilen isimlerin Tahsin Eren, Suat Başaran, Atilla Kaya, Ali Baykan, Ali Şanalmış, Ahmet Malkan ve Nazif Okumuş olduğu aktarıldı. 

SİYASET 23.09.2021, 14:48
MHP, 7 ismi ihraç etti: “Dönek huylu kişiler teşkilatımızda barınamaz” 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Genel Merkez Disiplin Kurulunca (MDK) verilen partiden ihraç kararlarını açıkladı. Açıklamaya göre Nazif Okumuş, Tahsin Eren, Ahmet Malkan, Suat Başaran, Ali Şanalmış, Atilla Kaya ve Ali Baykan partiden ihraç edildi. 



“Dönek huylu kişiler teşkilatımızda barınamaz” 

Yalçın, yazılı açıklama yaparak, MHP’nin yalnızca demokratik düzenin dinamikleri çerçevesinde faaliyet gösteren bir siyasi parti olmadığını, sosyal ve kültürel açıdan hayati işlev üstlenen dinamik bir ülkü ve dava mahfili olduğunu ifade etti ve şunları ekledi: “Lider, dava ve teşkilat partisi olan MHP’de geleneksel hiyerarşik yapı bulunmaktadır. Döneklik, disiplinsizlik, vefasızlık, aylaklık ve ahlaksızlık gibi kötü huylara malik kişiler partimizde ve teşkilatlarımızda barınamazlar.” 



Yalçın: “MHP’de liyakatsizlik ve gevşeklik göstererek ana gövdeden kopanlar, marjinalleşerek yok olmaktadır. MHP üyesi olup da geçmişte partimizin saflarında görev alan ama sonradan liyakatsizlikleri sebebiyle teşkilatımızdan ayrılan isimlerden bazıları son dönemlerde her kurultay öncesinde ortaya çıkarak camiamıza fitne sokmak istemişlerdir. Bu kişiler, MHP üyelikleri sürerken merdiven altı taşeron oluşumlarda MHP aleyhine faaliyet göstermişlerdir. Kerameti davanın mehabetinde değil de kendilerinde gören kişiler, egolarına yenik düşmüşlerdir.” 

Yorumlar (0)