Mevlüt Çavuşoğlu'ndan İsveç'e tepki

Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'te yapılan PKK eylemine dair, "Neresinden bakarsanız bakın bu İsveç'in mücadele etmesi gerekli olan bir şey." şeklinde konuştu.

SİYASET 13.01.2023, 17:33 16.01.2023, 08:45
Mevlüt Çavuşoğlu'ndan İsveç'e tepki

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İtalya Başbakan Yardımcısı ile Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile ortak bir basın toplantısı yaptı. NATO'ya katılım süreci süren İsveç'te terör örgütü PKK yandaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'yi hedef alan yeni bir eylem yaptı.

Bakan Çavuşoğlu da toplantıda tepki çeken eyleme dair konuştu.

"İsveç'in de mücadele etmesi gerekli bir şey"

Çavuşoğlu konuşmalarında şunları söyledi:

"İsveç'te PKK/YPG'nin bir başka provokasyonuyla karşı karşıya kaldık. Nerden bakarsanız bakın bu İsveç'in de mücadele etmesi gerekli olan bir şey. İsveç terörle mücadele yasasını değiştirdi fakat buna dahi gerek yok çünkü bu bir nefret suçu.

Eylem şehrin merkezinde belediyenin önünde yaşandı. İsveç'in burada bir sorumluluğu bulunuyor. Yalnızca kınayıp bundan kaçabilmeleri mümkün değil. 3'lü ahitname ise gayet açık durumda. Neleri yapmışlar gayet açık. Hangi konuya ilişkin mutabıksak onun yerine getirilmesini talep ediyoruz.

"Terör örgütü ile yandaşları İsveç'in NATO'ya üye olmasının önüne geçmek istiyor"

Terör örgütünün oradaki faaliyetleri sürüyor. Terör örgütünü destekleyici yönde faaliyetler de sürüyor. İsveç, bunları engellemeye ilişkin taahhüt verdi. Açık bir gerçek bulunuyor. Terör örgütü ile yandaşları, İsveç'in NATO'ya üye olmasının önüne geçmek istiyor.

NATO genel sekreterinin bir teklifi oldu. 3'lü toplantının 3 tanesi Brüksel'de yapılsın diye. Bu toplantıyı Brüksel'de yapabiliriz. Onlar ise hangi maddelerin gerçekleşip hangilerinin gerçekleşmediğini görürler."

Yorumlar (0)