Merkel'den Türkiye'ye övgü dolu sözler: Türkiye'yi görmezden gelemezsiniz

Alman Başbakan Angela Merkel, Ankara ile ilişkilere yönelik açıklama yaptı. İki ülke arasında diyaloğun devam ettirilmesi gerektiğine dikkat çeken ve Türkiye’nin yasa dışı göç konusunda AB için merkezi bir rol oynadığını belirten Merkel, “Türkiye’yi görmezden gelemezsiniz” sözlerini kullandı.

SİYASET 12.10.2021, 15:21 12.10.2021, 15:22
Merkel'den Türkiye'ye övgü dolu sözler: Türkiye'yi görmezden gelemezsiniz

26 Eylül'de Almanya'da yapılan seçimlerde aday olmayan ve siyasetten çekilmeye hazırlanan Başbakan Merkel, Türkiye’ye yönelik açıklamalar yaptı.

Ankara ile ilişkilere değindi

16 Ekim Cumartesi tarihinde Türkiye’yi ziyaret edecek olan Merkel, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek.

Veda turları çerçevesinde İsrail'e bir ziyaret gerçekleştiren Merkel'in, Türkiye ile ilgili burada yaptığı açıklamalar dikkat çekti. "Türkiye’yi görmezden gelemezsiniz." sözlerini kullanan Merkel, NATO üyesi olan Türkiye’nin, yasa dışı göç konusunda AB için merkezi bir rol oynadığına vurgu yaptı.

Merkel, "Türkiye’nin çok önemli hedefleri var ve bu sebeple ilişkilerde pek çok hayal kırıklığı yaşanıyor. Temel meselelerde tutumlar ve davranışlar farklı olsa da pragmatik anlaşmalara yönelmeliyiz." açıklamasını yaptı. Türkiye ile ilişkilere de temas eden Merkel, "Birbirimizle konuşmayı sürdürmeliyiz” dedi.

Hükümet Sözcüsü: Türkiye bizim için önemli bir partner

Öte yandan Merkel'in İstanbul ziyaretine yönelik açıklamalarda bulunan Alman Hükümet Sözcüsü S. Seibert, "Türkiye, bizim için oldukça önemli ve çok yakın bir partner. Birçok açıdan ülkelerimiz birbirine bağlı." açıklamasını yapmıştı.

Almanya'daki Türk kökenli vatandaşlara dikkat çeken Seibert, "Temelde bu insanlar, Türkiye ve Almanya arasında kişisel köprü oluşturuyor. Bu sebeple Alman hükümeti olarak Türkiye hükümeti ile güven içinde, yapıcı ve yakın çalışmak önemli." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)