Meral Akşener’den Rize’deki protestolara ilişkin açıklama…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize’de taş ocağı tartışmaları nedeniyle gerçekleştirdiği ziyaret esnasında provokasyon izleri görülen karşıt sloganların ardından açıklama gerçekleştirdi. Akşener konuya ilişkin “Çirkinlik sahibini çirkinleştirir. Yani bir sorun yok.” şeklinde konuştu.

SİYASET 20.05.2021, 23:36 20.05.2021, 23:48
Meral Akşener’den Rize’deki protestolara ilişkin açıklama…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize İkizdere’de esnaf ziyareti yaptığı esnada, bir grubun tepkisiyle karşı karşıya geldi. Akşer’in ziyareti sırasında partililer ve tepki gösteren grup birbirinin üstüne yürüyünce bir gerginlik meydana geldi. Polis araya girerek gerginliği önledi, Meral Akşener ise esnaf ziyaretini iptal etti ve ilçe merkezinden ayrıldı.

Havalimanında açıklamalar yaptı

Akşam saatlerinde İstanbul’a gelen Meral Akşener konuya ilişkin Atatürk Havalimanı’nda açıklamalar yaptı. Partililerin karşıladığı Akşener burada gerçekleştirdiği ziyarette meydana gelen gerginliğe ilişkin değerlendirmeleri oldu.

“Çirkinlik sahibini çirkinleştirir”

Akşener, “İkizdere veya Çayeli’nde herhangi bir davranışla karşılaşmadım. İki ilçedeki tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Bu görüntüden onlar da çok üzüldü. İkizdere’ye ve Çayeli’ne yakışmadı bu tavır.

Kendimi, partimizi övmek veya propaganda yapmak maksadıyla bu ziyareti gerçekleştirmemiştik. İkizdere’deki taş ocağına karşı hakkını koruyup sesini duyurmaya çalışan, köylülerin durumunu görmek üzere gitmiştik. Bütün bunların sonucu olarak yaşanan çirkin durum yapılmaya çalışılan hak aramanın yanında durma eylemini örtemedi ve örtemeyecek. Çirkinlik sahibini çirkinleştirir. Yani herhangi bir problem yok.” şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

Rize İkizdere’de yapımına başlanan taş ocağına ilişkin tartışmalardan dolayı bölgeye ulaşan Akşener, şehirde beklenmedik bir tepkiyle karşılandı.

İlk durağı İkizdere’ye ulaşan Akşener’e, karşıt yönde protestolar atıldı.

Partililer ve tepki gösteren grup arasındaki gerilim büyüdü ve tartışma yumruklu saldırıya dönüştü.

Yorumlar (0)