Kılıçdaroğlu’ndan '6’lı masa' mesajı

Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde gençlerin ve kadınların belirleyici olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, altılı masada kavga olduğu iddialarının ise gerçek dışı olduğunu vurguladı.

SİYASET 05.06.2022, 19:59
Kılıçdaroğlu’ndan '6’lı masa' mesajı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, başkent Ankara'daki Zafer Parkı'nda Çankaya Belediyesi'nin hizmetlerinin lanse edildiği programa iştirak etti.

"İnanmayın..."

Burada yaptığı konuşmada altılı masaya yönelik iddialara değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bizler güzel bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Altı lider bir araya geldik. Bizim önceliğimiz demokrasi, bizim önceliğimiz erkek-kadın eşitliği, bizim önceliğimiz Meclis'in gerçek anlamda halkı temsil etmesi, bizim önceliğimiz Türkiye. Bizim önceliklerimiz çok önemli ve bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılında demokrasiyi geri getirmekte kararlıyız. Bu kararlılıkla yol yürümeye devam ediyoruz. 

Zaman zaman 'Altlı masa dağıldı, böyle oldu, şöyle oldu, kavga oldu...' diyebilirler. Bunlara sakın inanmayın. Altı lider önemli bir sorumluluk aldı ve altı lider kararlı bir şekilde ülkemizi aydınlığa ulaştıracak. Ülkemize bereketi, huzuru geri getirecek. Kararlıyız. Sonuna dek gideceğiz."

"Otoriter bir yönetimi demokrasiyle sonlandıracağız"

Konuşmasında gençlere ve kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki seçimlerin kaderini kimler belirleyecek? Gençler ve kadınlar. 7,5 milyon genç ilk defa sandığa gidecek ve oyunu kullanacak. Sandığın kaderini onlar değiştirecek. Dünya siyaset tarihine çok önemli bir armağan bırakacaklar. Otoriter bir yönetimi demokrasiyle sonlandıracağız. Buna gençler karar verecek. Gençlere ve kadınlara güveniyoruz. Tüm belediye başkanlarımız çalışıyor. Engellemelere, baskılara karşın çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'ye adaleti muhakkak getireceğiz." diye konuştu. 

Yorumlar (0)