Kılıçdaroğlu: TÜİK makyaj yapa yapa kuaföre döndü

Piyasalar 3 Ocak'ta açıklanacak olan enflasyon rakamına odaklanırken, Kemal Kılıçdaroğlu, "Enflasyon korkunç bir durumda. Yarın açıklanacak olan ve göreceksiniz en makyajlı hali dahi korkunç olacak. TÜİK makyaj yapa yapa kuaför oldu."

SİYASET 02.01.2022, 23:16
Kılıçdaroğlu: TÜİK makyaj yapa yapa kuaföre döndü

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ev emekçileri ile beraber partisinin genel merkezinde basın mensuplarının karşısına geçti. 

"Bu iş siyasetten çıkmıştır"

Kılıçdaroğlu, 2022'ye zamlarla girdiklerini kaydederek, şu ifadelere yer verdi: 

"Elektrik fiyatlarına yüzde 50 görünümlü yüzde 125, meskende kullanılan doğal gaza yüzde 25, ticari amaçla kullanılan doğal gaza yüzde 50, benzine 61 kuruş, motorine 1,29 lira, LPG'ye 78 kuruş, otoyol ve köprülere ortalama yüzde 25 oranında zam yapıldı. Bu iş artık siyasetin dışına çıkmıştır. Bu iş ekonomi verilerini konuşmaktan da çıkmıştır. Artık ülkemizde ekonomi para ile ilgili olmaktan dahi çıktı. Türkiye'de kimse para kazanamıyor. Artık bu ülkede ekonomi masaya ekmek koyabiliyor olup olmamakla ilgilidir. Mesele artık ev sofrasıdır. Aile sofrası da toplumun yapıtaşıdır. O sofra bir şekilde kurulmak zorunda. Erdoğan'ın yönettiği Türkiye'de özellikle tek maaşlı haneler adeta yıkımın eşiğindedir. Bu insanımız artık güvende değildir. Birinci önceliğim iç ekonomiyi, hane ekonomisini korumak olacaktır. Kadınların ekonomik problemlerini, politika gayretlerimizin en önüne alacağım."

"Pahalılıkla nasıl savaşacaklarını bilmiyorlar"

CHP lideri, toplumdaki çok önemli rollerine karşın ev emekçilerinin ve tek gelire sahip hanelerin hafife alındığını kaydederek, "Tabii onların çığlıklarını saraydan duymak zordur. Ev hanımları bugün için görmezden geliniyor fakat çok iş yapıyorlar. Bozulan ekonomilerde evin geçim planlamasını onlar yapar. Ev hanımı bu tabloda eşinin getirdiği parayla, bu korkutucu pahalılıkla nasıl savaşacağını bilmiyor. Yemek pişecek, çocuk bakılacak, temizlik yapılacak, yaşlılara ve hastalara destek verilecek... Tek geliri olan haneler çok zor durumdalar. Hayat pahalılığı onları eziyor. Aileler bu yıl gıda güvensizliğiyle de mücadele etmek durumunda kalacak." şeklinde konuştu. 

"Makyajlı hali bile korkunç"

Kılıçdaroğlu, yarın enflasyonun açıklanacağını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Enflasyon korkunç bir durumda. Yarın açıklanacak olan ve göreceksiniz en makyajlı hali dahi korkunç olacak. TÜİK makyaj yapa yapa kuaför oldu. Fakat onlar da bir yere kadar rakamları değiştirebiliyor. Tek geliri olan ailelerin ekonomik güvenliğini sağlamak gerekiyor. Bu ailelerin masasında bir tane sandalye istiyorum. Gıda problemi yaşayan her ailenin ekonomisinde, o ekonomiyi çevirmekte zorlanan ev hanımlarının yanında duracağım. 2022 yılındaki en önemli, en büyük önceliğim bu olacak. Ev hanımları evlatlarının beslenmesi, gıda güvensizliği, eğitimi ile ilgili kabus yaşarken, saray yarattığı fakirliği din soslu vatanseverlik ile yokmuş gibi göstermeye çalışmaktadır. Bu yıl ev hanımlarını çok daha zora sokacak. Ev ekonomisini yerle bir eden kurumlara tavsiyem, kendilerine bol miktarda kilit ve zincir depolansınlar. Her kim sofradan bir şeyler çalıyorsa işte o bunun bedelini muhakkak ödeyecek."















Yorumlar (0)