Kılıçdaroğlu: “Suriye yönetimi ile anlaşıp Suriyelileri 2 senede göndereceğiz” 

Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeliler hakkında açıklama yaptı. Suriye yönetimi ile anlaşarak herkesi ülkesine göndereceğini ve bu sorunu 2 senede çözeceklerini belirtti. 

SİYASET 17.07.2021, 09:51 17.07.2021, 09:57
Kılıçdaroğlu: “Suriye yönetimi ile anlaşıp Suriyelileri 2 senede göndereceğiz” 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesaplarından bir video yayınladı. Bu defa yayınladığı videosunda Suriyeli göçmenleri ele alan Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki nüfusu 3 milyon 600 bin olan Suriyeliler hakkında, “Bazı şehirlerde Türklerden fazla Suriyelilerin odluğunu tespit etti.” şeklinde konuştu. 



“Suriyeli sorununu biz çözeceğiz” 

Kılıçdaroğlu: “Suriyeli sayısının bazı bölgelerde daha fazla olması, ciddi sıkıntıları beraberinde getiriyor. İşsiz kalan insanlar, geçinemeyenler artıyor ve bunlar da Suriyelilerden şikayet ediyorlar. Çok daha ciddi sorunlarla önümüzdeki dönemde karşılaşmamız muhtemel. Bazılarının bunu çözme kapasitesi de gücü de yok. Ama Suriyeli sorununu biz çözeceğiz. Bu sorunu insani boyutuyla ele alıp çözeceğiz. Şanlıurfa’da bir kahveye gittim. Sabah bir kamyonet geliyor. 15-20 kişi gelsin diyor ve insanlar da kamyonete binip işe gidiyorlar. Bir yaşlı adama neden gitmediğini sordum. O da ‘Benim ailem kalabalık. Günde 120 liralık iş olursa anca giderim. Suriyeliler şimdi daha ucuza çalışıyor. Günde 60 TL alan var ama bu işin saati yok. Ben de 60 TL ile ailemi geçindiremem.’ dedi. Bu, yalnızca bir kahvedeki konuşma. Başka illere gittiğinizde sorunun daha büyük olduğunu göreceksiniz.” 



“2 senede bu sorunu çözüp hepsini ülkesine göndereceğiz” 

Kılıçdaroğlu: “İlk adım olarak Suriye ile ilişkileri düzelteceğiz. Orada büyükelçilikler açacağız. AB’ye gittiğimde de bana Suriyelileri şikayet ettiler. Ben de onlara, ‘Suriye’de kan gövdeyi götürürken ya da bunlar Türkiye’ye gelirken sesiniz çıkmıyordu şimdi ne oldu?’ dedim. Bana bu işin nasıl çözüleceğini sordular. ‘Elinizi cebinize atıp Suriye’ye hastaneyi, okulu, yolu her şeyi yapacaksınız ve biz de Suriyelileri ülkesine göndereceğiz.’ dedim. Biz ırkçılık yapmıyoruz. Suriyeliler bizim akrabamız ama onlar doğdukları topraklarda daha mutlu olurlar. Onları huzur içinde ülkelerine göndermek istiyoruz. Allah’ın izniyle iktidara geçtiğimizde 2 senede bu sorunu çözüp hepsini ülkesine göndereceğiz.” 

Yorumlar (0)