Kılıçdaroğlu'nun YSK sözlerine Çelik'ten yanıt

Ömer Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun YSK iddialarına dair, "YSK'nın dahi elinde olmayan bilgilere ulaştığını söylüyor. Bu çok tehlikeli bir ifade. Bu bilgileri nereden edinmiş? YSK'nın dahi elinde olmayan bilgilerden söz ediyor. Tüm bunlara ilişkin bir açıklama yapması gerekiyor." dedi.

SİYASET 08.08.2022, 19:15 09.08.2022, 13:43
Kılıçdaroğlu'nun YSK sözlerine Çelik'ten yanıt

AK Parti MKYK (Merkez Karar ve Yönetim Kurulu), Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. 

Toplantının ardından parti sözcüsü Ömer Çelik kameraların karşısına geçti.

Cemevlerini hedef alan saldırılar

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Cemevlerini hedef alan saldırıların provokasyon olduğu çok açık. Sayın Cumhurbaşkanımız cemevi ziyaretinde bulunacak, kardeşlik sofrası etrafında lokmalar paylaşılacak. 

Gazeteci Latif Şimşek'e saldırı

Latif Şimşek'i hedef alan bu saldırıyı bir defa daha kınayalım. Bir basın mensubuna şiddet uygulanması gibi bir barbarlık çok ender olarak görülen bir şey.

YAŞ (Yüksek Askeri Şura) kararları

Helalleşmeden söz edenler, bu kapıyı açmaya çalışmıyor. İstedikleri şey anayasal düzene bağlı olan kuvvetli bir ordu değil, siyasete direkt olarak müdahale eden bir ordu istiyorlar. Ne yazık ki birileri her fırsatta Yassıada zihniyetini geri getirmeye çalışıyor. 

Olası Suriye harekatı

Sayın Cumhurbaşkanımız 'Bir gece ansızın gelebiliriz.' diyor, bazı ülkeler hemen endişe duymaya başlıyor. Askerlerimiz hedef alınınca kaygı duymuyorlar. 

Dış siyaset

5 Ağustos tarihinde Sayın Putin, 'Girişimleriniz olmasaydı tahıl sevkiyatı gerçekleşmezdi.' diyerek Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etti. Her şeyin yerli yerine koyulması gerekir. Türkiye an itibarıyla diplomatik her sürecin merkezinde olan bir ülke.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları oldu. Bu saldırıların hiçbir hukuki yanı yok. Yaşamını yitiren Filistinli kardeşlerime rahmet diliyoruz. Mescid-i Aksa'nın statüsünün korunması çok önemlidir. Bu statünün değiştirilmesi için çalışmalar yapılması doğru değildir.

Yunanistan iç siyasetini yakından takip ediyoruz. Batı Trakya'da Lozan ihlal ediliyor. Türk azınlığa karşı yapılan ihlalleri kınıyoruz. 

ABD'de yaşamını yitiren Müslüman kardeşlerimize rahmet diliyoruz. Dokuz ay çok uzun bir zaman. ABD gibi çok güçlü istihbarata sahip olan bir devlette bunların uzun süre evvel ortaya çıkarılması gerekirdi. ABD makamları bu seri cinayetleri ortaya çıkarmalı ve cezalandırmalıdır.  

Kılıçdaroğlu'nun YSK sözlerine cevap

Sayın Kılıçdaroğlu, 'Elimizdeki bilgiler YSK'nın (Yüksek Seçim Kurulu) elinde yok. Her bir seçmeni biliyoruz. Kaç yabancının oy kullanacağını da biliyoruz. Yarım milyon gibi yüksek bir rakam yok. Büyük rakamlara ulaşıldığında kamuoyuyla paylaşırız.' dedi. Bu çok tehlikeli bir ifade. Bu bilgileri nasıl edinmiş? YSK'nın dahi elinde olmayan bilgilerden söz ediyor. Tüm bunlara ilişkin bir açıklama yapması gerekiyor."

Yorumlar (0)