Kılıçdaroğlu'ndan çiftçilere: İki elim yakanızda olacak!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) oy verecek çiftçilere "İki elim yakanızda olacak." diye seslendi. Bu ifadeler, Kılıçdaroğlu'nun "Mevcut iktidara destek verenlere ben öğretmen demem." şeklindeki sözünü hatırlattı. 

SİYASET 22.12.2020, 15:00 22.12.2020, 15:43
Kılıçdaroğlu'ndan çiftçilere: İki elim yakanızda olacak!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarında çiftçilerin büyük sıkıntılar yaşadığını ileri sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Konya, Şanlıurfa ve Mardin gibi şehirlerde çiftçilerin fazla olduğunu ancak söz konusu şehirlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) ciddi oranda oy verildiğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu, Mardin'de yaşayan vatandaşların elektrik faturaları nedeniyle perişan olduğunu belirterek, iktidara gelmeleri durumunda vatandaşların talep ettiği şartlarda elektrik hizmetinin sunulacağını ifade etti.

Mardin, Şanlıurfa ve Konya'da Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) desteğin fazla olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) oy verecek çiftçilere "İki elim yakanızda olacak." diye seslendi. 

Bu sözler, Kılıçdaroğlu'nun Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere ilişkin kullandığı ifadeleri hatırlattı. 

Ne olmuştu?

Kılıçdaroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) destek veren öğretmenlere ilişkin tepki çeken söylemlerde bulunarak, "Ben onlara öğretmen demem." demişti. 

"Öğretmenlerin iradelerini pazarlamamaları gerektiğini" belirten Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları sosyal medyanın gündemine oturmuştu. 

Kılıçdaroğlu, daha sonra yaptığı bir açıklamada, şunları söylemişti:

"Sadece öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini söyledim. '3600 ek gösterge talebim yok, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) oy vereceğim' diyenler o camianın insanı değildir." 

Sosyal medya kullanıcıları, bir öğretmenin hem ek gösterge isteyip hem de Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) oy verebileceğini ifade etmişti. Ek gösterge talebinde bulunmamanın bir insanı öğretmenlikten çıkarmayacağını belirten kullanıcılar, "Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi olan bir öğretmen, 360 bin ek gösterge alsa ancak Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) için oy kullanmasa o da öğretmenlikten çıkar mı?" diye sormuşlardı.

Yorumlar (0)