Apple Hindistan işçileri maaşlarını alamayınca ortalığı birbirine kattı

Wistron’un iPhone üretim merkezinde uzun bir zamandır maaşları eksik yatan işçiler yönetim ofisin bastı. Apple kanadından ise mağdur işçilere ilişkin özür mesajı geldi.

DÜNYA 22.12.2020, 15:24
Apple Hindistan işçileri maaşlarını alamayınca ortalığı birbirine kattı

Apple’ın Foxconn ile beraber en büyük tedarik ortaklarından olan Wistron salgın döneminde yaşanan sıkıntılardan dolayı maddi zorluklarla uğraşıyor.

Tayvan merkezli teknoloji şirketi Wistron’un işlettiği Hindistan’daki iPhone üretim merkezinde maaşlarını alamayan işçiler yönetim merkezini bastı ve ortalığı savaş alanına çevirdi.

Narsapura’da tesiste meydana gelen olayda, gece vardiyasının bitiminden sonra tesisten çıkan yaklaşık 2 bin işçi, montaj birimlerini ve şirketin mobilyalarını tahrip etmeye başlayıp araçları ateşe vererek yönetici ofislerini basmıştı.

İşçiler yerel basına konuştu

İşçiler yere basına konuşarak şirkete başladıkları esnada kendilerine vadedilen miktarın ödenmemesine kızdıklarını belirtirken aldıkları maaşın her ay kademeli bir şekilde azaldığını söylemişti.

Olay sonrası açıklama yapan Wistron Hindistan’ın operasyonlarından sorumlu üst düzey yetkilisini görevden alıp bütün suçlamaları kabul etti ve işçilerden de özür diledi.

Apple firmasından özür mesajı geldi

Apple tarafından yapılan açıklamada ekim ve kasım aylarında işçilerin düzenli bir şekilde ödemelerinin yapılamadığı ifade edilerek özür dilendi.

Bununla birlikte Apple, Wistron’un düzeltici önlemler uygulanana dek Apple’dan yeni bir iş almayacağını kaydetti.

Apple’ın önceliğinin çalışanlarının ücretlerinin yatırılması ve onlara saygılı davranılması gerektiğini söyleyen firma, Wistron’un bu tutumunun karşısında hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi.

Yorumlar (0)