Kılıçdaroğlu'ndan adaylık sorusuna net yanıt

Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin soruya, "Eğer Millet İttifakı kabul ederse bir problem yok." cevabını verdi.

SİYASET 14.12.2021, 22:58
Kılıçdaroğlu'ndan adaylık sorusuna net yanıt

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir televizyon kanalında katıldığı programda, gündeme dair soruları cevapladı.

"Eğer ittifak kabul ederse..."

"Cumhurbaşkanı olmayı istiyor musunuz?'' şeklindeki soruya CHP lideri, şöyle cevap verdi:

"Eğer Millet İttifakı kabul ederse bir problem yok. Bir ittifakımız mevcut, ittifakın liderleri hiç bu hususa ilişkin olarak toplanmadı ve hiç konuşma yapılmadı. Yani ben onların adına konuşmam. İttifakımız adaylığım konusunu kabul ederse tabii ki bundan onur duyarım fakat bu husus hiç görüşülmedi ve konuşulmadı. O yüzden de bu hususta bireysel olarak karar vermem doğru olmaz. Toplanıp, oturup konuşmamız ve hemen akabinde de karar vermemiz lazım. Biz ittifak olarak demokrasiyi savunuyoruz, Cumhur İttifakı'nda ise demokrasi yok, otoriter bir düşünce var. Bir kişi karar alıyor ve ona biat ediyorlar. Yani onlarınkiyle bizim atmosferimiz birbirinden çok farklı.''

"Akşener'e başbakanlık yakışır"

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, "Ben başbakan olacağım." sözlerinin anımsatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, "Bu hususlarda değerlendirme yapmak doğru olmaz. İttifakın kendi içerisindeki özel görüşmeleri buradan paylaşmak yanlış olur. İYİ Parti lideri başbakanlığa yakışır. Devlet tecrübesi vardır, bakanlık görevini de yürütmüştür. Yani gerçekleştirdiği açıklama ittifakın dikkatinde olan bir açıklamadır.'' sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)