Adliye binası, sokak kedisi Ziya'nın yuvası oldu

Aydın'a bağlı Germencik ilçesinde adliye personellerinin sahiplendiği 'Ziya' isimli sokak kedisi, kurumun bir parçası haline geldi.

YAŞAM 14.12.2021, 23:35 15.12.2021, 15:56
Adliye binası, sokak kedisi Ziya'nın yuvası oldu

Geçtiğimiz sene geldiği Germencik Adliyesi önünden bir an olsun ayrılmayan kedi yavrusu, buradaki personellerce sahiplenildi.

Tüm çalışanların yakından ilgilendiği ve 'Ziya' ismi verilen kedinin gereksinimleri de yine buradaki personellerce karşılanıyor.

Katip ve savcı odasından bir an bile ayrılmayan, sandalye ve dosyaların yer aldığı raflara çıkan sevimli kedi, adeta kurumun maskotu haline geldi.

"Adliyeye gelenler de besliyor"

Ziya'nın birçok gereksinimiyle yakından ilgilenen katip Ali Mermer, basın mensuplarına, adliyeye gelen yurttaşların da kediyi beslediğini ifade etti.

İlk dönemler kediyle çok vakit geçirdiğini söyleyen Mermer, "Çoğu günler kucağımda uyuttum. Bana çok bağlandı. Koltukta çoğu zaman birlikte oturuyoruz. Ofiste onun için yer yaptık, polar serdik. Orada da uyuyor. Perşembe günleri balık yiyor, diğer günler mama veriyoruz." sözlerini sarf etti.

Mermer, adliye personellerinin Ziya ile yakından ilgilendiğini kaydederek, dışarıda uzun zaman geçirdiklerinde kediyi merak ettiklerini de sözlerine ekledi.

"Burada hür ve rahat"

Savcı Ozan Oğuz da kedinin adliyenin maskotu olduğunu, dışarıda üşüdüğünde içeri geldiğini dile getirdi.

Hayvanın adliyede olmasını yadırgayan hiç kimsenin olmadığını aktaran Oğuz, "Halkımız bu duruma olumlu bakıyor. Hepimiz onu çok seviyoruz. Çok sıcakkanlı. Bir zaman sonra çekip gidiyor. Burada hür ve rahat." şeklinde konuştu. 







Yorumlar (0)