Kılıçdaroğlu: Konut sorunu ortadan kalkacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi Temel Atma ve Proje Tanıtım Töreni'nde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, konut problemini ortadan kaldıracaklarını söyledi. Özgürlükçü bir cumhurbaşkanı olacağının sözünü gençlere veren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönelttiği "300 milyar doları nereden bulacaksın?" sorusuna da değindi.

SİYASET 18.04.2023, 16:15 18.04.2023, 17:10 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu: Konut sorunu ortadan kalkacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın ortaklarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte katıldığı Ankara Büyükşehir Belediyesi Temel Atma ve Proje Tanıtım Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın da konuşma yaptığı toplantıya Kılıçdaroğlu'nun, "konut sorununu çözme" sözü damga vurdu.

"Öncelik deprem bölgesine verilecek"

CHP lideri, "İnsanların kirayı ödeme endişesi yoksa ve huzurluysa görevimizi yapmışız demektir. Siyasetin görevi de budur. Tüm Türkiye'ye sözüm olsun. Konut problemini ortadan kaldıracağız. Öncelik deprem bölgesine verilecek. Böyle vaatlerde bulununca parayı nereden bulacağımız soruluyor. İsrafı engelleyeceğiz. Sözümüz söz." dedi.

"300 milyar doları nereden bulacaksın?" sorusunu cevapladı

ABD ve İngiltere ziyaretlerinden söz açan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelttiği, "300 milyar doları nereden bulacaksın?" sorusuna değindi. Bahsini ettiği 300 milyar doların, tefecilerin parası olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bunlar Türkiye'ye yatırım yapacak ve istihdamı artıracaklar. Ortada tefeci yok, yatırım yapacaklar. Tefecilere para vermeye alıştıkları için akılları da oraya gidiyor." diye konuştu.

Gençlere söz verdi: "Özgürlükçü bir cumhurbaşkanı olacağım"

Özgürlükçü bir cumhurbaşkanı olacağının sözünü veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu seçimde 5 milyon 300 bin civarında seçmen oy kullanacak. Gençlere sözümdür; kimse kılınıza bile dokunamayacak. Vatanımız ve bayrağımız, bizim kırmızı çizgilerimiz. Süleyman Şah Türbesi'ni geri getireceğiz. Milliyetçilik üzerinden bizi eleştirmeye kalkanlar var. Siz Gaffar Okkan'ın katilleriyle iş birliği yaptınız. Bizi nasıl eleştiriyorsunuz?" ifadelerini kullandı. 

Mansur Yavaş: "Biz de çok şey yaptık ama açılış törenlerine ihtiyaç duymadık"

47 bin 970 konutun temelini atacaklarını kaydeden ABB Başkanı Mansur Yavaş ise, "Biz de yollar ve parklar yaptık ama bunlar için açılış töreni yapmadık. Otobüsler alıyoruz, kreşler yapıyoruz. Hepsini nasıl yapabildiğimizi halkımızla şeffaf şekilde paylaşıyoruz. Birçok projemize dava açıp engellemeye çalıştılar ama vazgeçecek değiliz." dedi.

Yorumlar (0)