Kılıçdaroğlu: Esnaf Bakanlığı kurulsun!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde en fazla esnafın mağduriyet yaşadığına dikkat çekerek, "Esnaf Bakanlığı" kurulması gerektiğini ifade etti. 

SİYASET 21.09.2020, 09:49
Kılıçdaroğlu: Esnaf Bakanlığı kurulsun!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışan 17 esnaf ile görüştü.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen görüşmede 17 esnaf, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde karşılaştıkları sıkıntılardan bahsetti. 

"Sadece İzmir için değil, Türkiye için de değerli"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın yalnızca İzmir için değil, Türkiye için de değerli olduğuna dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, Kemeraltı Çarşısı'nın hem toplumsal hem tarihi bakımdan önemli bir yer olduğunu vurgulayarak, burada farklı kültürlerin huzur ve barış içerisinde bir arada bulunduğunu söyledi. 

"En büyük problemi esnaflar yaşadı"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde en fazla esnafın mağduriyet yaşadığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Esnaf Bakanlığı" kurulması gerektiğini ifade etti. 

Kılıçdaroğlu, söz konusu süreçte en büyük problemi esnafların yaşadığını kaydederek, hükümetin kahvehaneleri açtığını ancak oyun ve muhabbeti yasakladığını hatırlattı.

"Halkbank artık esnaf bankası değil"

Türkiye Cumhuriyeti devletini kuranların muhteşem ilkeler belirlediğini aktaran Kılıçdaroğlu, Halkbank'ın "esnaf bankası", Ziraat Bankası'nın ise "çiftçi bankası" olarak kurulduğunu ancak günümüzde söz konusu bankaların bu özelliklerini yitirdiklerini söyledi. 

Kılıçdaroğlu, esnafın yaşatılmasının önem arz ettiğini kaydederek, Türkiye'de "Esnaf Bakanlığı" kurulması gerektiğini ekledi.

Yorumlar (0)