Kılıçdaroğlu: Bu sınava girmeyin

Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenlere, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'na girmemeleri yönünde çağrıda bulundu.

SİYASET 07.08.2022, 23:05
Kılıçdaroğlu: Bu sınava girmeyin

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, öğretmenlere, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'na girmemeleri yönünde çağrıda bulundu.

"Sınava girmeyin"

Kılıçdaroğlu, söz konusu paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: 
 
"Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı rencide edici bir şey olduğu için daha mantıklı bir çözüm bulmak adına çağrı yapmıştım. Bu çağrıma yanaşmadılar. Buradan öğretmenlere sesleniyorum... Size karşı yapılan bu saygısızlığa katlanmak mecburiyetinde değilsiniz. Bu sınava girmeyin. Öğretmenleri incitmeyecek olan çözümü seçimin ardından hep birlikte (konuşarak) bulacağız."

Daha evvel de çağrı yapmıştı

CHP lideri, bahse konu sınavın öğretmenlere yönelik olarak 'onur kırıcı bir davranış' olduğunu ifade etmişti. Kılıçdaroğlu, “Öğretmenlik kutsal mesleklerden biri. Onlar bizim en önemli değerlerimizden. Hayatının yarısını çocuklarımızı yetiştirmeye adayan öğretmenlerimizi dahi sınavlara tabi tutmaya çabalıyorlar. Bu onur kırıcı bir şey. İktidarı öğretmen ve eğitim üzerinden eleştirmek istemiyorum. Buradan çağrıda bulunuyorum... Hep birlikte bu işi çok daha mantıklı bir şekilde çözelim. En değerlilerimizi bu sınavlarla rencide etmeyelim. Başöğretmen ve uzman öğretmen ilan etmenin çok yolu var." paylaşımında bulunmuştu. 

3 Şubat 2022'de yasalaşmıştı

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, 3 Şubat 2022'de TBMM'den geçmişti. CHP ise bu kanunun iptal edilmesi için AYM'ye (Anayasa Mahkemesi) başvuruda bulunmuştu. 

Yorumlar (0)