Kılıçdaroğlu: Biden konuşalı 7 ay olmuş!

Joe Biden'ın "Türkiye ve Erdoğan" açıklamalarının sorulduğu Kılıçdaroğlu, "7 aydır tepki vermediler. Neden şimdi tepki veriyorlar? Birileri 'Alın bunu kullanın' mı dedi?" ifadelerini kullandı.

SİYASET 16.08.2020, 16:57 17.08.2020, 08:25
Kılıçdaroğlu: Biden konuşalı 7 ay olmuş!

Demokratların ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın "Türk siyasetine ve demokrasisine müdahale" açıklamalarına hükümetten muhalefete, Cumhurbaşkanlığından parlamentoda grubu bulunmayan siyasi partilere kadar tepki gelmiş ancak Joe Biden'ın desteklenmesi gerektiğini işaret ettiği CHP ve HDP'den yorum yapılmamıştı.

Joe Biden'ın "darbe yolunun da denendiği ancak başarılı olmadığı" imasında bulunarak muhalefeti desteklemek suretiyle Erdoğan'ın indirilebileceğini dile getirmesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na soruldu.

Hacıbektaş'a gidişi öncesinde evinin önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Joe Biden'ın söz konusu konuşmayı 7 ay önce yaptığını, 7 ay boyunca Dışişleri Bakanlığının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un ve AK Parti kadrolarının neden tepki vermediğini sordu.

"Joe Biden'ın 7 ay önce yaptığı açıklama, neden 7 ay sonra Türkiye'nin gündemine getiriliyor?" diye soran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Acaba yine birileri 'bunu kullanın' mı dedi?" ifadelerini kullandı.

CHP olarak Türkiye'nin bağımsızlığı için mücadele eden bir gelenekten geldiklerini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, hiçbir emperyal gücün gölgesini dahi kabul etmediklerini ileri sürerek, bağımsızlığın CHP'nin karakteri olduğunu, bağımsızlık karakterinden yola çıktıklarını dile getirdi.

"7 ay" tartışması

Haftasonu sosyal medyada paylaşılan video, 16 Aralık 2019 tarihinde, New York Times tarafından, Amerikan televizyon kanalı FX'te yayınlanan The Weekly programı için yaptığı çekimden 2 dakika 12 saniyelik kesiti oluşturuyor.

The Weekly, New York Times gazetesinin manşetlerinin arkasındaki hikayeleri anlatan bir belgesel serisi.

Sosyal medyada yayılan 2 dakika 12 saniyelik bölüm programda yayınlanmamıştı.

New York Times'ın Ocak ayında yayınladığı Joe Biden profilinde, Joe Biden'ın Türkiye ile ilgili sözlerine birkaç saniyeliğine yer vermişti. 2 dakika 12 saniyelik bölüm ise dün ortaya çıkmıştı.

Joe Biden, "Türkiye'ye müdahale" olarak yorumlanan 2 dakika 12 saniyelik görüntülerde şunları söylüyor:

Yorumlar (0)