Kılıçdaroğlu bedava elektrik vaadini yineledi ve projenin detaylarını paylaştı

CHP lideri, Şanlıurfa ziyaretinde çiftçilere duyurduğu bedava elektrik vaadinin ayrıntılarını paylaştığı haftalık olağan toplantısında 1 milyar 524 milyon dolarlık güneş tarlaları kurulacağını ve elektriğin buradan alınacağını duyurdu. Güneş tarlalarının 3 senede inşa edileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını “Helalleşme yolculuğumu sürdürüyorum.” diyerek tamamladı.  

SİYASET 18.01.2022, 16:15 18.01.2022, 17:51
Kılıçdaroğlu bedava elektrik vaadini yineledi ve projenin detaylarını paylaştı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık olağan toplantısında konuştu. Konuşmasına tutuklu iş insanı Osman Kavala ile başlayan Kılıçdaroğlu, şunları aktardı: “Yaşadığımız şu dünyada adalet kadar önemli ve değerli bir kavram daha yoktur. İnsanlık tarihi aynı zamanda adalet tarihidir. Adalet, Habil ile Kabil’den bu yana süren bir meseledir. Adaleti sağlamak için oluşturduğumuz kurumlar ve yasalar var. Ancak yine de mahkemenin kararları uygulamadığını ve adaleti sağlamadığını biliyoruz. Osman Kavala, 1541 gündür hapis. Kavala’nın hapiste olması onun sorunu değil Türkiye’nin sorunu.” 

1 milyar 57 milyon TL yardım yapıldı 

Kılıçdaroğlu: “Belediye başkanlarımıza gereken talimatları verdik. Kendileri de ellerinden gelen tüm fedakarlıkları gösteriyorlar. Şimdiye kadar 187 bin aileye nakdi yardım yapıldı. 29 bin ailenin faturası ödendi, 544 bin kişinin ulaşımı karşılandı, 475 bin öğrencinin eğitim giderleri karşılandı, 767 bin aileye ısınma yardımı verildi ve 780 bin aileye de gıda yardımı yapıldı. Toplamda 2 milyon 782 bin aileye yardım yapılmış oldu. Bu yardımların karşılığı ise 1 milyar 57 milyon TL oldu.” 



“İstanbul Belediye Başkanı’nı kıskanıyorlar” 

Kılıçdaroğlu: “Beylikdüzü’nde metro hattında çalışmalar devam edecek. İstanbulluya hizmet etmek istediklerini söyleyenler nedense imza atmaktan kaçınıyorlar. İstanbul Belediye Başkanı’nı kıskanıyorlar. Sayın Erdoğan’ın senelerdir çözemediği İstanbul metrosu sorununu Belediye Başkanımız çözecek. Bu amaç uğruna gereken finansman mevcut. Artık devletin daha fazla zorluk çıkarmasına gerek yok. Biz, iktidar olduğumuzda bu ülkeye demokrasiyi gerçek anlamıyla getireceğiz. İnsan haklarının karşılığını vereceğiz. Ve en önemlisi de iktidar olduğumuzda her eleştiriye açık olacağız.” 

“Deneme yanılma yoluyla devlet yönetiyorlar” 

Kılıçdaroğlu: “Deneme yanılma yoluyla devlet yönetiyorlar. Güya faizi düşürdüler. Vatandaşlar da sanıyor ki Merkez Bankası faizi düşürdü, bankalarda faiz düştü. Devlet borçlanırken de faiz düştü mü? 2 sene vadeli iç borçlanma tahvili yüzde 17’den 24’e yükseldi. 5 senelik tahvil de yüzde 17’den yüzde 26’ya yükseldi. Dolar cinsinden faiz ise yüzde 3’ten 6’ya çıkarıldı. Bunun anlamı şu: Gidip Merkez Bankası’ndan düşük faizli yüzde 14’ten alıyorsun ancak Hazine’ye yüzde 24’ten satıyorsun. Bu da vatandaşın sırtına kalıyor. İhtiyaç kredisinde faiz yüzde 23’ten yüzde 29’a yükseltilmiş. Taşıt kredisinde faiz yüzde 21’den yüzde 26’ya yükseltilmiş. Ticari kredide ise yüzde 21’den 24’e yükseltilmiş. Devleti deneme tahtasına çevirip de servet transferi yaparsanız bu milletin yoksulluğu daha da artar. Şu anda toplam kamu borcunun yüzde 16’sı sabit faiz ile oluşturuldu. Borcun yüzde 66’sı dövize, yüzde 19’u da enflasyona endeksli. Bu tabloyu daha önce yaşadık mı? Hayır.” 



Şanlıurfa’da güneş tarlalarından elektrik sağlanacak 

Kılıçdaroğlu: “Şanlıurfa’da çiftçilerimize bir söz verdik. Büyükşehir belediye başkanlığını almamız halinde 1 milyar 524 milyon dolar yatırımlı güneş tarlaları kurulacak. Güneş'ten elde edilen elektrik de çiftçilere bedava verilecek. Bu yatırım, Şanlıurfa’yı aldıktan sonraki 3 sene içinde yapılacak. Bunun için gerekli olan alan 35 milyon metrekare. Güneş tarlasının yıllık getirisi 519 milyar dolar olacak. Amorti süresi ise 5 sene. Bu projenin yatırım ömrü 20 sene. Şehirde de fabrika kurup işsizliği önleyeceğiz.” 


“Helalleşmeye devam ediyorum” 

Kılıçdaroğlu: “Artık Sayın Erdoğan hakkında konuşmanın hiçbir faydası yok. Biz, onun seviyesine inmeyiz. Artık ülkedeki tüm problemlerin kaynağı kendisi. Türkiye’nin hayalleri öldü. Gelecekten ve geleceklerden hepimiz korkuyoruz. Genç nesillerimizin gönlü yaralı. Ancak biz, ülkemizin ölen hayallerini seyretmeyeceğiz. Erdoğan’a hakkımızı helal etmemekten daha fazlasını yapacağız. Kendisinin en büyük suçu, Türkiye’nin hoşgörüsünü kaybettirmek oldu. Eskiden, farklı olsak bile komşu komşunun külüne muhtaçtı. Artık hoşgörüyü bu ülkeye getirmemiz gerekiyor. Bunun için de helalleşme yolculuğum devam ediyor. Bu ülke hiçbir zaman harika olmadı ancak hiçbir zaman da bu kadar adaletsiz olmadı. Adaleti de biz sağlayacağız.” 

Yorumlar (0)