Kılıçdaroğlu: ABD 'mal varlığını açıklama' tehdidinde bulunuyor, çıtları çıkmıyor

Ziyarette bulunduğu Bolu'da konuşma gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "En tepede oturan şahsın mal varlığı, başka bir devlet tarafından koz olarak öne sürülüyorsa, 'Bak kızdırma beni.’ dedikten sonra, ona hak ettiği yanıt gelmiyorsa, ortada bir problem var demektir." dedi.

SİYASET 11.02.2021, 21:34 13.02.2021, 17:21
Kılıçdaroğlu: ABD 'mal varlığını açıklama' tehdidinde bulunuyor, çıtları çıkmıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyarette bulunduğu Bolu’da, kanaat önderleri ile bir araya geldi. Eski ve mevcut baro başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve muhtarlarla buluşan CHP lideri, ABD yönetiminin 'mal varlığını açıklama' tehdidine de değindi. 

"Düzgün politikacı eksiğimiz var"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Eksiğimiz ne? Düzgün, namuslu politikacı eksiğimiz var. Cebine çalışan politikacıdan Türkiye'ye hayır gelmez. Politikacı cebine değil, vatandaşa çalışacak. Bir ülkenin en tepesinde oturan şahsın mal varlığı, başka bir devlet tarafından koz olarak öne sürülüyorsa, 'Bak kızdırma beni.’ dedikten sonra, ona hak ettiği yanıt gelmiyorsa, ortada bir problem var demektir.

‘Senin mal varlığını araştıracağım ha, sakın beni kızdırma.’ dediği andan itibaren, karşı tarafa hak ettiği yanıt gelmiyor ve sessizliğe bürünüyorsa, orada bir problemimiz var demektir. Devleti yöneten kişilerin tertemiz olması gerekiyor. Pirüpak olması gerekiyor. Devlet yönetmek, sıradan bir şey değildir. Devleti yönetebilmek için, her şeyden evvel arkanızda kara bir leke olmamalıdır. Bunların hepsinin hesabını vereceksiniz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)