"Kendine çekidüzen ver! Yaparız, mahvolursun!"

Korsanlık yapan Yunanistan'ın tarihten ders almadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendinize çekidüzen verin. Yoksa mahvolursunuz" uyarısında bulundu.

SİYASET 26.08.2020, 12:55
"Kendine çekidüzen ver! Yaparız, mahvolursun!"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Millî Park Alanı'nda, Malazgirt Zaferinin 949. Yıl Dönümü Kutlama Programı'na katılarak bir konuşma yaptı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle başlayan programda konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin gençlere emanet edilen bir eser olduğunu söyledi.

Bizans'ın varisliğine bile layık olamayanların bugün arkalarına Avrupalıları alarak haksızlık, hukuksuzluk, korsanlık peşinde koşmalarının tarihten ibret alamadıklarının işareti olduğunu kaydeden Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin nasıl ki kimsenin toprağına, egemenliğine, çıkarına göz dikmiyorsa, Türkiye'ye ait olanlardan da asla taviz vermeyeceğinin altını çizdi.

Yunanistan'a ve diğer muhatapları kendilerine çekidüzen vermeye davet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mahvolmalarına yol açacak yanlışlardan uzak durmalarını tavsiye etti.

"Bizim medeniyetimizde fethetmek; işgal etmek, yağmalamak değildir" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin artık sabrının sınanacak, kararlılığı, imkanları ve cesareti test edilecek bir ülke olmadığının da herkes tarafından görülmesini istedi.

Türkiye'ye yönelik ameliyat yapma hevesleri kursaklarında kalanların, aradıkları fırsatı hiçbir zaman bulamayacaklarını dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Akdeniz'de de Ege'de de Karadeniz'de de hakkı olanı alacağını vurguladı.

"Yaparız diyorsak yaparız, bedelini de öderiz. Bedel ödeme pahasına karşımıza çıkmak isteyen, buyursun gelsin. Yoksa çekilsinler önümüzden." diyen Erdoğan, Yunanistan'ın korsanlık peşinde koşmasının, tarihten ibret alamadıklarının işareti olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin artık geleceğe daha güvenle baktığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)