Karayalçın'dan 1 milyon 300 bin CHP’liye mektup: Beyaz atlı prensi beklemeyin

14 Mayıs seçimlerinde sandıktan istediği oyu alamayan ve mağlup olan CHP’de değişim tartışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelen SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, değişim konusuna ilişkin 1 milyon 300 bin CHP üyesine mektup gönderdi. Mektubunu ilk CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaşan Karayalçın, ön seçim vurgusu yaptı ve "Yeni bir siyasi mimariye ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

SİYASET 13.08.2023, 11:05
Karayalçın'dan 1 milyon 300 bin CHP’liye mektup: Beyaz atlı prensi beklemeyin

CHP'de değişim tartışmaları devam ederken SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, 1 milyon 300 bin parti üyesine göndermek üzere mektup yazdı. Karayalçın, mektubunu ilk olarak ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaştı.

"Sorun kişisel değil yapısal"

Mektubunda seçim yenilgisi konusuna değinen Karayalçın, "Bana göre söz konusu sorun kişisel değil, yapısal. Yani partimizde yeni siyasi bir mimariye ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

"Bizi iktidar yapacak olan güç örgütümüzdür"

Karayalçın, mektupta "Siyasi açıdan tembelleşmemizin ilk örneği partiye bir kurtarıcı beklentisidir. Çok yoğun çalışan, çok iyi konuşan, yumruğunu masaya vuran birisi gelecek ve CHP’yi iktidara taşıyacak. Ben bu durumu beyaz atlı prens- prenses beklentisi diye yorumluyorum. Oysa böyle bir durum yok. Prensler- prensesler bizi iktidara taşıyacak güç değildi. Bizi iktidar yapacak olan güç örgütümüzdür. Bir başka tembellik örneği ise 'sağ cenahtan oy alamıyoruz, bari siyasetçi alalım, böylece sağ seçmen de gelir' anlayışıdır. Benim eleştirim söz konusu katılımlara asla değil, bu anlayış ile yapılan transferleredir" ifadelerine yer verdi.

Yeni yetki paylaşımı önerisi

Karayalçın'ın önerileri arasında yerel alanda güçlü ve nitelikli bir örgüt yapısı ile ona dayalı bir ön seçim ve genel merkez ile yerel örgütler arasında, parti kapasitesini artıran, parti oligarşisine engel olan, yeni bir yetki paylaşımı modeli var.

"Parti örgütü kapasitesinin altında çalışmaktadır"

Karayalçın, "Örgütlere genel merkezin belirlediği adayların gönderilmesi, partililerin de motivasyonlarını azaltmakta ve kırgınlıklara yol açmaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu’nun, 2023 mayıs seçimlerinde dört bin kadar parti evladının sıralanması için görev verilen komite üyelerinin, listelere yakınlarını yazdıklarını dile getirmesi, bu konuda yaşananların ne kadar vahim olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Örgütlerimiz sadece örgütün olağan işleri olarak adlandırabileceğimiz 'broşür-pankart-afiş' işleriyle, seçim ve sandık güvenliği işleri gibi sınırlı bir hizmet üretmektedir. Bu sebeple de örgütümüz kapasitesinin altında çalışmak zorunda kalmaktadır. Böylece de CHP'de 'oligarşik' bir yönetim ortaya çıkmaktadır" ifadelrini kullandı.

"Sağ ile sol arasında fark kalmadı"

Karayalçın, mektubunda "Önemli olan altın üçgenin içinde kalmaktır. Hepimiz de 'sağ ile sol arasında fark kalmadı" diyemeyiz ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)