Karamollaoğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adayı' açıklaması

Temel Karamollaoğlu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının seçim tarihi açıklandıktan sonra duyurulacağını ifade etti.

SİYASET 20.11.2022, 23:59
Karamollaoğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adayı' açıklaması

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Almanya'nın Duisburg şehrinde gerçekleştirilen 'Seçime Hazırlık; Avrupa Hamle' adlı toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayına yönelik soru sorulması üzerine Saadet Partisi lideri, "Son toplantımızda bu kısa bir süreliğine gündeme geldi fakat bizim prensip olarak aldığımız karar, seçim tarihi açıklandıktan sonra cumhurbaşkanı adayını görüşüp duyurmak." diye konuştu.

Karamollaoğlu, bu senenin sonundan evvel bir açıklama olmayacağını kaydederek, "1 Ocak'tan sonra olayların gelişmesine ve havaya bakarak bir açıklamada bulunabiliriz. Çünkü bu dünyada da bizde de bir alışkanlıktır, seçim tarihi açıklanmadan adaylar duyurulmaz." şeklinde konuştu.

"Elini sıkmadığımız kalmayacak"

Yurt dışında ikamet eden Türkleri farklı bir seçim bölgesi olarak nitelendirdiklerini söyleyen Karamollaoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Avrupa'da ikamet eden Türklerin sorunlarını, gereksinimlerini, haklarını çözecek bir vekil grubu olacak. TBMM'de de böyle temsil edilecekler, Avrupa'da ikamet eden Türkleri de temsil edecekler. Bu problem de böylelikle çözülür, Avrupa'da yaşayan Türklerin çözülemeyen problemleri de TBMM'nin gündemine böylelikle devamlı olarak gelir. Ayrıca atılması gerekli olan adımlar varsa da derhal atılır."

Karamollaoğlu, parti olarak Avrupa'da ikamet eden herkese ulaşmak istediklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Biz Avrupa'da ikamet eden tüm Türklere ulaşmayı bir hedef olarak ortaya koyduk, her birine ulaşacağız. Avrupa'daki Türklerin problemleriyle ilgili, aynı zamanda Türkiye'nin sorunlarıyla da ilgili politikalarımızı, düşüncelerimizi aktarmak istiyoruz. Bu yüzden de desteklerinizi bekliyoruz. Bir ilgi var fakat bunun zirveye ulaşabilmesi için benim isteğim şu oldu, elini sıkmadığımız tek bir tane Türk vatandaşı bile kalmayacak."

Yorumlar (0)