Karamollaoğlu demokrasi kahramanı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

SİYASET 19.07.2019, 17:57 19.07.2019, 18:08
Karamollaoğlu demokrasi kahramanı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine hayırlı olsun ziyaretine gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun bir demokrasi kahramanı olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamında ziyaret eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ekrem İmamoğlu'nu yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimindeki başarısı nedeniyle tebrik etti.

Ziyaret öncesi Şehzadebaşı Camisi'nde birlikte Cuma namazı kılan Ekrem İmamoğlu ve Temel Karamollaoğlu, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına geçti.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi şeref defterini imzaladıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile makamında bir süre baş başa görüştü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

“İstanbul'da mühim bir seçim sınavı verdik. Elbette seçimlerde yarıştık ama yarışmanın ötesinde ortaya koydukları felsefe ve anlayış bence demokrasiye büyük katkı sunan ve gerçekten özellikle yakın tarihte bu seçimde eğer demokrasi kahramanları varsa, benim nezdimde birisi de sayın genel başkan Temel Karamollaoğlu'dur. Bu manda demokrasi adına ben şahsen kendilerine minnet duygularımı ve teşekkürlerimi sunmak isterim. Zira seçimler bir irade ortaya koyar ve görevi teslim alır, görevinizi yaparsınız. Ama oradaki centilmenlik ya da millet iradesine olan saygı duruşu çok değerlidir. Bunun sağlanmasına da büyük katkı sunmuşlardır. Bundan sonra siyasi parti bakmaksızın, insanların yaşamına tercihine bakmaksızın 16 milyon İstanbulluya hizmet edeceğiz. Sayın Temel Karamollaoğlu'nun ve siyasi parti teşkilatlarının İstanbul'daki mensupları ile her hususta diyalog içinde olacağımızı ve her hususta İstanbul'a hizmet üretme adına herkesten faydalanacağımızı huzurlarınızda belirtmek isterim.”

Temel Karamollaoğlu: Emmoğluna sorsunlar

Temel Karamollaoğlu'nun “Darbenin siyasi ayağı AK Partidir” açıklamasına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert tepki gelmişti. O tepki bugün Temel Karamollaoğlu'na soruldu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu şu cevabı verdi:

“İfadem çok açık. Bu darbe girişimini yapanları geçmişte yönetime getirenler, yetki verenler, arkasında duranlar hatta savcılığını üstlenenler kimdi? Onun cevabını kendileri versinler. Ben söylemiştim geçmişte. Bazılarını yaz TRT bunu kim yayınladı acaba diyor. Ben de dedim ki ‘emmoğluna sorayım bakayım kimdi' diye… Onlar da bir emmoğluna sorsunlar kendileri mutlaka söylerler.”

Ömer Çelik ne demişti?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Saadet Partisi Genel Başkanı, partimizi ‘FETÖ'nün siyasi ayağı’ olarak tanımlamak gibi basiretsiz bir açıklama yapmıştır. Öncelikle bu vahim açıklamayı kınıyoruz. Vatandaşlarımızın her seçimde birinci parti yaptığı partimizi böyle suçlamak siyasi ahlakla bağdaşmaz” demişti.

Yorumlar (0)