İYİ Parti'nin fezlekelere ilişkin tavrı ne olacak? Akşener açıkladı

İYİ Parti lideri Akşener HDP’lilerin fezlekelerine ilişkin siyasi bir şova izin vermeyeceklerini söyleyerek “Milletin hür iradesine saygı duyacağız ve vatandaşı iki yumruk arasına sıkıştıran bu utanmazlığa geçit vermeyeceğiz.” dedi.

SİYASET 03.03.2021, 11:50 04.03.2021, 09:09
İYİ Parti'nin fezlekelere ilişkin tavrı ne olacak? Akşener açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener MHP lideri Bahçeli’ye HDP’nin kapatılmasına ilişkin söylemden ziyade bir an önce harekete geçmesi gerektiği yönünde eleştiride bulunurken Meclis’e gelen fezlekelere partisinin tavrının ne olacağına ilişkin de net bir cevap verdi.

Akşener’in açıklamasından önemli satırbaşları şöyle:

“Devlet böyle yönetilmez”

“Ülkemizin acı gerçekleri var. Milletimiz zorluklarla boğuşuyor. Türkiye’nin bunu aşacak imkanı da var. Bütün olay, bu zenginliği kimin nasıl paylaşacağı. İşler yolunda olduğu zaman müteahhidini ihaleye boğan iktidar, dara düştüğünde acısını onlardan değil, sırtına yeni yeni vergiler bindirdiği halktan çıkartıyor. Hak ve adalet böyle sağlanmaz. “

“1994 ruhu dedikleri o yırtıp attıkları gömleğin ta kendisi”

“Dün rahmetli Erbakan Hoca’nın ‘Adil düzen’ gömleğini yırtarak, kendi kurmuş oldukları düzende sefaya dalanlar, bugün işler sarpa sardığında önce 2002 ruhuna o da olmayınca 94 ruhuna dönmekten bahsediyorlar. İronik olan da tam da bu.

1994 ruhu dedikleri o yırtıp attıkları gömleğin ta kendisi. Gelinen noktada, refah içindeki bu çökşü durdurmak için kimin gömleğini giyip, hangi ruha sarılacaklarına kafa patlatırken öte yandan gündem çalışmaları yapıyorlar. Her gündem maddeleri ne yazık ki 3 gün sürüyor. Çünkü artık mızrak çuvala sığmıyor”

Meclis’e gelen fezlekeler

“Nitekim sarayın yeni gündemi fezlekeler. Yalnız arkadaşlar nedense fezlekelerin kendisine değil, İYİ Parti’nin fezlekelere ne diyeceğine takmışlar…

Küçük ortak çıkıp kürsüye her zamanki gibi bağırıyor. Argümanı yetmeyen sürekli bağırır, biliyorsunuz. Türkçesi yetmeyen kişi de sürekli söver. Bunlar da aynen bu şekilde. Bu bağırmalarla, çağırmalarla bizi zora sokacaklar akıllarınca. Oysa ki bizim bu konuya ilişkin tavrımız çok net.

İYİ Parti terörün yanında yöresinde durmaz. Teröristle masaya oturmaz. İYİ Parti seçim kazanmak için teröristin mektubuna bel bağlamaz. İYİ Parti her zaman milletin yanındadır. İYİ Parti yargının hazırladığı fezlekeyi iyice okur ve gereği neyse onu yapar. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.”

MHP’ye eleştiri…

“Bununla birlikte Twitter fenomeni küçük ortak tatava yapmayı bırakıp ‘Yapacağım, her an yapabilirim, şimdi yapıyorum…’ diye ağzına sakız ettiği kapatma başvurusunu ne zaman yapacağını söylesin. Hızlı olmasa da ziyadesiyle öfkeli küçük ortak hamaseti bıraksın.

Kürsülerde fırtınalar estiren küçük ortak boş konuşmayı bırakıp Uygur kardeşlerimiz için ne düşündüklerini, Çin zulmüne ne yapacaklarını açıklasın.

Buradan bir kez daha söylüyorum. Elbetteki fezlekeler geldiğinde vatandaşı iki yumruk arasına sıkıştıran utanmazlığa izin vermeyeceğiz. Elbetteki siyasi şovun değil hakikatin ve hakkın yanında olacağız. Bu kadar basit ve net.”

Yorumlar (0)