İYİ Parti'de olağanüstü kongre tarihi belli oldu

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, 27 Nisan 2024 Cumartesi günü yapılacak olan İYİ Parti'nin olağanüstü kongresini duyurdu.

SİYASET 05.04.2024, 16:34 06.04.2024, 09:19 Buse Önder
İYİ Parti'de olağanüstü kongre tarihi belli oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim sonuçlarının ardından partinin yol haritasını belirlemek üzere olağanüstü bir seçimli kongre kararı aldıklarını duyurmuştu. Akşener, partisinin seçim sonuçlarına ilişkin muhasebesini yapacaklarını ve milletin verdiği mesaja uygun adımları atacaklarını vurgulamıştı.

 Bu çerçevede, parti tüzüğünde genel başkana verilen yetkiyi kullanarak en kısa sürede olağanüstü seçimli kongrenin toplanacağını ifade etmişti.

Kongrenin tarihi belli oldu

Bugün, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun tarafından yapılan açıklamayla, olağanüstü kongrenin tarihi netlik kazandı. İYİ Parti'nin olağanüstü kongresinin 27 Nisan'da gerçekleştirileceği belirtildi. Bu kongre, partinin geleceği ve yönetim kadrosunun şekillenmesi açısından kritik öneme sahip olacak.

Parti içindeki demokratik sürecin bir yansıması olarak düzenlenecek olan kongre, İYİ Parti'nin önümüzdeki dönemde izleyeceği politika ve stratejilerin belirlenmesine ev sahipliği yapacak. Kongrede, parti üyeleri ve delegelerin katılımıyla yeni bir yönetim kurulu oluşturulacak ve genel başkanlık için adaylar yarışacak.

İlk aday belli oldu

Genel Başkan Meral Akşener'in kurultayda tekrar aday olup olmayacağı merak edilirken İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın ise adaylığını ilan etti.

Yorumlar (0)