İYİ Parti'de seçim muhasebesi: Akşener aday olacak mı?

İYİ Parti, seçimlerde beklediği başarıyı elde edememenin nedenlerini değerlendirmek üzere toplanıyor. Genel Başkan Meral Akşener liderliğinde yarın, Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, Başkanlık Divanı ve milletvekilleri bir araya gelecek. Akşener, kurultayda aday olup olmayacağına ilişkin kararını da kurmaylarıyla birlikte değerlendirecek.

SİYASET 04.04.2024, 17:57 05.04.2024, 17:20 Buse Önder
İYİ Parti'de seçim muhasebesi: Akşener aday olacak mı?

İYİ Parti, seçim sonuçlarının ardından yaşananlarla birlikte olağanüstü bir döneme girdi. Genel Başkan Meral Akşener liderliğinde parti genel merkezinde toplanan Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, Başkanlık Divanı ve milletvekilleri, seçim sonuçlarını masaya yatırmak üzere bir araya geldi. Seçimli kurultay kararı alan parti, önemli bir muhasebe sürecine girişti.

Ancak seçimli kurultayda Meral Akşener'in aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. Akşener, kurmaylarıyla yapacağı değerlendirmenin ardından kararını verecek. Pazartesi günü ise kurultay takvimi belirlenecek ve parti içi süreç netleşecek.

Arda arda istifa haberleri geldi

Parti içinde yaşanan istifalar ise dikkat çekti. Bilge Yılmaz, Ekonomi Politkaları Başkanlığı'ndan, İrem Yaman ise GİK üyeliğinden istifa etmişti. Bununla birlikte, İYİ Parti GİK üyesi Ahmet Zeki Üçok, başarısızlığın sorumlusu olarak Meral Akşener'i gördüğünü belirterek parti yönetimine tepki gösterdi. Üçok'un, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Son elli yılın en büyük başarısına, en büyük sevincine, ortak olmamıza engel oldu. Sizleri affetmiyoruz" ifadeleri dikkat çekti.

Ayrıca, İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz da Akşener’in seçim öncesi "Başarısız olursam gereğini yapacağım." açıklamalarını hatırlatarak, "Akşener'in aday olmayacağını düşünüyorum" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Yorumlar (0)