İmamoğlu’ndan Erdoğan’a gönderme: Nereden nereye

Belediye olarak derinden ve sessiz bir devrim yaptıklarına işaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Milletimizin karşısında kendimizi sorumlu olarak görüyoruz. Başımız, yalnızca milletimizin karşısında eğilecektir” dedi. Konuşması sırasında Erdoğan’a gönderme yapan İmamoğlu, “Nereden nereye diyeyim, benzetme yapsınlar” ifadesinde bulundu.

SİYASET 03.02.2023, 10:44
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a gönderme: Nereden nereye

İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Şişli Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi”ni tamamladı. Merkezin açılış törenine katılım sağlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada açıklamalarda bulundu.

“Asla boyun eğmeyeceğiz”

“İddia ediyorum. İBB olarak, derinden ve sessiz bir devrime imza attık” ifadesinde bulunan İmamoğlu, "Gerçekleştirdiğimiz şeyler ve sergilediğimiz yönetim şekli, bence bütün arkadaşlarımla, hatta katılımcılarımızla, paydaşlarımızla ve yalnızca siyasi partimizin üyeleri değil, sadece yanımızda olan siyasi partilerin üyeleri de değil, muhalefet eden diğer parti temsilcileri de içerisinde olmak üzere ortak akıl arayışında bulunan adil, dürüş, ahlaklı ve nitelikli yönetim şekliyle ilgili arayış içinde bulunan İstanbul'uz biz. Gücümüzü insanlardan alıyoruz. Kendimizi vatandaşlarımıza karşı sorumlu görüyoruz. Başımız, yalnızca halkımızın karşısında eğilecektir. Bunu bütün herkes bilmelidir. Kendini insanların üstünde görmekte olan kimselere asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.

“Bir benzetme daha yapsınlar”

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kullanılan “Nereden nereye” ifadesine gönderme yapan İmamoğlu, "Tabii ki mevcut durumda şöyle bir durum var. En uygun bir yer burası. Ben bu şekilde konuşunca da ‘Sesin çok benziyor’ diye söylüyorlar bana. ‘Nereden nereye’ diyeyim. Şimdi bir benzetme daha yapsınlar" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)