İmamoğlu'ndan rest: Asla vazgeçmeyeceğim

İmamoğlu, "Bu taksi probleminin çözümünü engel olan akıl, hangi akıl ise ben o akıl ile kararlı bir biçimde mücadele etmeyi sürdüreceğim. Kesinlikle vazgeçmeyeceğim." dedi.

SİYASET 02.11.2021, 20:10 03.11.2021, 09:05
İmamoğlu'ndan rest: Asla vazgeçmeyeceğim

250 dolmuş ve 750 minibüs için gerçekleştirilen kura çekiminde konuşma yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentteki trafiğin salgın sürecinde özel araç kullanımıyla birlikte arttığını kaydederek, özel araç kullanımını düşüren, toplu ulaşımı destekleyen politikaların öncelikli hedefleri olacağını dile getirdi.

İBB'nin 5000 yeni taksi plakası teklifi hususunda ısrar ettiklerini dile getiren İmamoğlu, sürekli artan nüfusla bunun bir gereksinim olduğunun altını çizdi. 

"Nüfus arttı ama taksi sayısı aynı kaldı"

İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Bu kentte bir taksi problemi olduğunu anlatmak gerekiyor. Bu taksi probleminin çözümünü engel olan akıl, hangi akıl ise ben o akıl ile kararlı bir biçimde mücadele etmeyi sürdüreceğim. Kesinlikle vazgeçmeyeceğim. Hepimiz bu kentliyiz. Bu kent 1990'lı yıllarda 6 milyondu, şu anda 20 milyon etkin nüfus bulunuyor. Nüfus 3 kat arttı fakat taksi sayısı hala aynı. Yurttaşlar bana korsan taksiye bindiklerini söylüyor. Bu denli açık bir şekilde itiraf edilen bir probleme çözümsüz bir biçimde yaklaşan ve uydurma bir yönetmelik ile UKOME'nin sandalye sayısını değiştirmek isteyen o akılla kent halkı adına hesaplaşacağım. Oy birliğiyle herkes karar verdi. Karar verilene kadarki inadımıza karşı niçin ısrar? Dava açıldığını da biliyoruz. Tespitler yapıldıkça bu işin altından bakalım daha neler çıkacak, çok merak ediyorum. Ben esnaflara dostum. Ben onların para kazanmasını istiyorum."

Uygun araç alanlar trafiğe hemen çıkabilecek

Her hat için farklı sayıda taksi hakkı tanımlanırken, kuralar da tek tek çekildi.

Salgın tedbirleri sebebiyle kuralar 2 güne yayılırken, çekilişle taksiye dönüşüm hakkı kazananlar uygun araç almaları durumunda en kısa süre içerisinde trafiğe çıkabilecek.

Yorumlar (0)