HDP ile görüşen Karamollaoğlu'ndan açıklama

HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nu ziyarette bulundu.

SİYASET 22.12.2021, 21:02
HDP ile görüşen Karamollaoğlu'ndan açıklama

Genel merkezde yaklaşık olarak bir saat devam eden görüşmenin akabinde genel başkanlar kameraların karşısına geçti.

Buldan, MYK'da (Merkez Yürütme Kurulu) alınan karar doğrultusunda bu ziyareti gerçekleştirdiklerini, önümüzde hafta ise Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve CHP'yi ziyarette bulunacaklarını ifade etti.

Halkın ekonomik krize maruz kaldığını dile getiren Buldan, "Türkiye mevcut durumdan çıkmalıdır. Çıkışı yapacak olan da muhalefet partileridir. Biz de bu sorumlulukla siyasi partilerle görüşüyoruz." dedi. 

Buldan: Erken seçimi gündeme getireceğiz

Acilen seçime gidilmesi gerektiğini söyleyen Buldan, şu ifadeleri kullandı:

"Ülke artık yönetilemiyor. MHP ve AK Parti'nin ülkeyi ne hale getirdiğini görüyorsunuz. İnsanlar perişan, insanlar aç. Bu durumdan ancak erken seçimle kurtulabiliriz. Muhalefet partileri Meclis'te buna ilişkin önerge sunmalılar. Yılbaşından sonra erken seçim önergesini gündeme getirmeyi planlıyoruz." diye konuştu. 

İYİ Parti ile buluşma talebi iletmediklerini söyleyen Buldan, "İYİ Parti gündemimizde yok." dedi.

Sancar: Yönetememe krizi var

Sancar da ülkemizdeki krizin yönetememe krizi olduğunu, çözümün de siyasi olduğunu kaydetti.

Siyasi çözümdeki önceliğinin halka başvurmak olduğunu belirten Sancar, "Bu görüşmelerimiz toplumsal barışa katkı sunacak." şeklinde konuştu. 

Karamollaoğlu: Demokrasinin temeli budur

Karamollaoğlu ise ülkemizin demokratik bir ülke olduğunun altını çizerek, "Demokrasinin temelinde farklı görüş ve düşüncelere sahip siyasetçilerin bir araya gelip görüşmeleri vardır. Tabii ki farklı fikirler olacaktır." dedi.

Demokrasinin bir gereği olarak parlamentonun aktif konumda olması gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Seçime az bir zaman kaldı. Tabii iktidar tarafından erken seçim kararı da verilebilir." sözlerini sarf etti. 





















Yorumlar (0)