Güney Kıbrıs'tan küstah PKK/PYD hamlesi! KKTC'den sert tepki!

KKTC, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin PKK terör örgütüne sözde temsilcilik açma izni vermesine tepki gösterdi. 

SİYASET 20.01.2022, 08:58 20.01.2022, 09:02
Güney Kıbrıs'tan küstah PKK/PYD hamlesi! KKTC'den sert tepki!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, KKTC ve Türkiye’yi tahrik edecek girişimlerine devam ediyor.

PKK’ya temsilcilik açma izni!

Son olarak GKRY, PKK terör örgütünün siyasi kolu PYD’ye, temsilcilik açma konusunda izin verdi. Bu skandal karara yönelik ilk tepki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden geldi.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, PKK terör örgütünün sözde temsilcilik açmasına Rum yönetiminin izni vermesine sert bir şekilde tepki gösterdi.

"Ateşle oynuyorlar"

Yazılı bir açıklama yapan Bakan Ertuğruloğlu, “Türklere Kıbrıs’ta toplu katliam yaparak Ada’yı adeta kana bulayan, terör destekçisi GKRY, tahrik edici faaliyetlerine devam ediyor. 12 Ocak’ta GKRY İçişleri Bakanlığının, bir başvuru ile PKK terör örgütünün Suriye’de siyasi kolu PYD’ye Güney Kıbrıs’ta temsilcilik açmasına izin verildiği duyuruldu. AB üyesi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, bu tahrik edici girişimlerinin Doğu Akdeniz’de ve bölgemizde barışa hizmet etmeyeceği ortadadır.” sözlerini kullandı.

Ertuğruloğlu, AB’nin, üye bir ülkenin terör örgütüne koruyuculuk yapması konusunda ne tavır alacağını merak ettiklerini belirtti.

Türkiye’ye karşı düşmanca faaliyetin içindeki terör örgütüne, Güney Kıbrıs’ta temsilcilik açma izni veren ve teröristleri korumaya alan GKRY’nin ateşle oynadığını ifade eden Ertuğruloğlu, “Sözde temsilciliğin başındaki terörist Çerkez Korkmaz, övgü ile Güney Kıbrıs’ın terör örgütüne yönelik desteğinden söz ederek, geçmişte de terör örgütü PKK’ya Rum yönetimin verdiği desteği tekrar gözler önüne sermiştir. Sözde derneğin ismini ‘Rum-PKK Dayanışma Derneği’ yapsalardı tam anlamıyla gerçeğin ifadesi olurdu” sözlerini kullandı.

“Bizi şaşırtmadı”

PKK’nın ve Rumların, eli kanlı iki cephe olduğunu, kadın çocuk veya genç yaşlı demeden masum insanların katili, Türk katili olduğuna dikkat çeken Bakan Ertuğruloğlu, “Eli kanlı katiller” olarak değerlendirdiği iki tarafın dayanışma içinde olduğunu belirtti. Ertuğruloğlu, “Eli kanlı bu katillerin, dayanışma içindeki tavırları bizi şaşırtmadı.” açıklamasını yaptı.

"Olacakları kendileri düşünsün” 

Ertuğruloğlu açıklaması şu şekilde tamamladı:

“Şunun farkında olmaları gerekir ki; bu kurmuş oldukları düzende başlarına ne geleceğinin farkında olmaları gerekir. Türk milleti, kimseye düşman değildir, fakat kendisine düşmanlık gösterenlere ders vermesini bilir. Bu adım, PKK-Rum terör dayanışması, akıl hocalarına, destekçilerine ve sahiplerine baş ağrısı olacaktır. Başlarına ne geleceğini kendileri düşünsün.”

Yorumlar (0)