Gelecek Partisi'nden EYT'liler için çözüm modeli

Gelecek Partisi, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) Dernekleri ile geliştirdiği 'EYT Sorununun Çözümünde Gelecek Modeli'ni tanıttı.

SİYASET 14.06.2021, 22:44 15.06.2021, 16:14
Gelecek Partisi'nden EYT'liler için çözüm modeli

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, EYT Dernekleri Başkanı Gönül Boran Özüpak ve dernek mensuplarının katılımıyla Beyoğlu'nda düzenlenen basın toplantısıyla açıklanan çözüm paketi ile EYT'lilerin yaşadığı problemlerin çözülmesi amaçlanıyor.

"Bu bir adalet problemidir"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, gerçekleştirdiği konuşmada partisinin sosyal ve ekonomik problemlere karşı duyarlı olduğunu ve problemin çözümünde tarafların görüşlerinin alındığını, ortak bir şekilde hareket edilmeye çalışıldığını dile getirdi.

EYT probleminde Gelecek Partisi olarak özel bir komisyon oluşturulduğunu ifade eden Davutoğlu, dernekler ile karma bir heyet kurulduğunu söyleyerek çözüm için öngördükleri 5 ilkeyi aktardı.

Davutoğlu, adalet ilkesinin EYT probleminde birincil öneme sahip olduğuna işaret ederek, "EYT sıradan bir sosyal güvenlik problemi değil bir adalet problemi. Salt bir ekonomik problem değil adaletle çözülmesi gereken bir problemdir." sözlerini sarf etti.

Sisteme ve devlete olan güvenirliliğin artırılması gerektiğini belirten Davutoğlu, EYT’lilerin gelir dağılımındaki eşitsizlikten en fazla etkilenen gruplardan olduğunu sözlerine ekledi.

EYT Derneği Başkanı Gönül Özüpak da gerçekleştirilen bilimsel faaliyetlerden dolayı memnun olduklarını ifade etti. 

Yorumlar (0)