Eski Refah Partisi Genel Başkanı vefat etti

Kapatılan eski Refah Partisi'nin ilk genel başkanlığını yapan Ahmet Tekdal Hakk'a yürüdü.

SİYASET 02.06.2020, 11:11 02.06.2020, 11:30
Eski Refah Partisi Genel Başkanı vefat etti

Kapatılan Refah Partisi'nin kurucu üyesi olan ve genel başkanlığını yapan tecrübeli siyasetçi Ahmet Tekdal, başkentte tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Eski Refah Partisi Genel Başkanı Ahmet Tekdal Necmettin Erbakan

Aynı zamanda Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak da görev yapan 89 yaşındaki Ahmet Tekdal, bir süredir tedavi gördüğü özel hastanede vefat etti.

Eski Refah Partisi Genel Başkanı Ahmet Tekdal

Millî Görüşçü Ahmet Tekdal için bugün ikindi namazını müteakip Hacı Bayram Veli Camisi'nde cenaze töreni yapılacak.

Eski Refah Partisi Genel Başkanı Ahmet Tekdal

Eski Refah Partisi Genel Başkanı Ahmet Tekdal'ın cenazesi, Gölbaşı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.

Eski Refah Partisi Genel Başkanı Ahmet Tekdal Necmettin Erbakan

Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın oğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Twitter hesabından Eski Refah Partisi Genel Başkanı Ahmet Tekdal'ın vefatına ilişkin paylaşımda bulundu.

Eski Refah Partisi Genel Başkanı Ahmet Tekdal Fatih Erbakan

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan'ın yol arkadaşı, vefanın, sadakatin en özel örneklerinden, Refah Partisi eski Genel Başkanı Ahmet Tekdal Beyefendi'nin vefat haberini üzüntüyle öğrendiğini belirterek ailesine, yakınlarına ve tüm camiaya başsağlığı dileğinde bulundu.

Ahmet Tekdal kimdir?

Millî Görüş mensubu olan Ahmet Tekdal, 1931 senesinde Ağrı'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Ahmet Tekdal, Refah Partisi'nin kurucu üyeleri arasında bulundu ve Refah Partisi'nin ilk genel başkanı olarak görev yaptı.

1995 yılında yapılan seçimlerinde 20. Dönem Ankara Milletvekilli olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren Ahmet Tekdal, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Yorumlar (0)