Erdoğan Macron'la görüştü: "Türkiye'nin haklarını kimseye yedirmeyiz!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşme yaptı. Görüşmede Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru haklarının kimseye yedirilmeyeceğini söyledi.

SİYASET 22.09.2020, 22:27
Erdoğan Macron'la görüştü: "Türkiye'nin haklarını kimseye yedirmeyiz!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile video konferans ile görüşme yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi ise Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü.

En önemli konu Doğu Akdeniz

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan gelen taleple gerçekleşen görüşmede, Türkiye - AB ve Fransa ilişkileri ile Doğu Akdeniz başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görüşmede, Doğu Akdeniz'deki gerginliğin nedeninin Kıbrıs Türkleri ve Türkiye'nin bölgedeki meşru haklarının yok sayılması olduğu bilgisini paylaşarak, Fransa'nın Rum kesimi ve Yunanistan gerginliğini tırmandıran adımlarına anlam veremediğin ifade edildiği bilgisi paylaşıldı.

Türkiye'nin hakları kimseye yedirilmeyecek

Türkiye'nin kimsenin hakkında gözü olmadığını fakat kendi haklarını da yedirmeyeceğinin altını çizen Erdoğan, her zaman olduğu gibi bugün de sorunların çözümü için diyalog ve iş birliğinin savunulduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)