Uzay reklamcılığı dönemi başlıyor!

NASA tarafından bu ay sonunda ISS'e yaklaşık 10 şişe cilt bakım serumu fırlatılacak. Astronotlar tarafından ise bu ürünlerin fotoğraf ve videoları çekilip özel bir şirket tarafından reklam amaçlı kullanılacak. Bu hamlenin uzay reklamcılığının önünü açması planlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.09.2020, 22:48
Uzay reklamcılığı dönemi başlıyor!

Geçtiğimiz günlerde Rus firması olan Avant Space'in uzaya reklam panoları gönderip uzay reklamcılığı için ilk adımı attığı bilgisi paylaşılmıştı.

Şimdi ise bu reklamcılığı bir adım öteye taşıyacak yeni bir hamle geldi. NASA tarafından uzayda 20 yıldan uzun süredir bilimsel deneylere ev sahipliği yapan Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çok daha geniş çaplı bir uzay reklamcılığı başlayacak.

Uzayda reklam çekilecek

Bir NASA sözcüsü tarafından bu ayın sonunda uzay istasyonuna ünlü bir markanın 10 şişelik bir cilt bakım serumunun fırlatılacağı kaydedildi.

NASA astronotları tarafından fırlatılan bu ürünler mikro yerçekimli alanlarda kameraya alınacak. Böylece şirket tarafından bu ürünlerin reklamı yapılabilecek.

Astronotlar reklamda yer almayacak

Fakat astronotlar bu ürünleri yalnızca görüntülemek ve videolamaktan sorumlu olacaklar. Bizzat reklamlarda yer almayacaklar. Çünkü ISS politikaları gereği astronotların reklam faaliyetlerinde bulunması yasak.

Yorumlar (0)