Erdoğan'ın Kanal İstanbul çıkışına Kılıçdaroğlu’ndan sert yanıt

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği cevapta, "Erdoğan, sonunda neden seçimden kaçtığını dile getirmişsin, iktidarı kaybedeceğini biliyorsun." dedi.

SİYASET 26.06.2021, 19:14 27.06.2021, 17:23
Erdoğan'ın Kanal İstanbul çıkışına Kılıçdaroğlu’ndan sert yanıt

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul’un 6 köprüsünden ilkinin temel atma töreninde kendisini eleştiren Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a hitaben kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan, sonunda neden seçimden kaçtığını dile getirmişsin, iktidarı kaybedeceğini biliyorsun. Yabancı yatırımcılara da 'Türkiye’den paranızı söke söke alırsınız.' diye garanti vermişsin. Bunlar bize sökmez Erdoğan. Ben haram yemedim, suç örgütü liderleri beni tanımaz, benim gemilerim yok. Ben benim, sen de sen..."

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün gerçekleştirdiği konuşmada, muhalefetin, "Biz iktidara geldiğimizde size ödeme yapmayacağız, bu yatırımları elinizden alacağız." sözlerine dair şunları kaydetmişti:

"Bu nasıl bir terbiyesizliktir. Devlet yönetiminde devamlılık esastır, bunlar devlet terbiyesi de bilmiyorlar. Sizler nasıl olur da devlet yönetimine talip olursunuz? Sizden bu paraları söke söke uluslararası tahkim yolu üzerinden alırlar. Bunları da öğrenin. Bunlar tam anlamıyla çaylak. Devlet yönetiminden haberleri bile yok. Bankalara ödeme yapmazmış..." 

Yorumlar (0)