Erdoğan iftarda duyurdu: "Son vereceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan iftarda yerel seçime dair mesajlar verdi. 2024'ün ikinci yarısında enflasyonun hızlı şekilde düşüşe geçeceğini kaydeden Erdoğan, fırsatçılara göz açtırmayacaklarını belirtti.

SİYASET 23.03.2024, 21:21 23.03.2024, 22:27 Hakan Öksüz
Erdoğan iftarda duyurdu: "Son vereceğiz"

Haliç Kongre Merkezi'ndeki düzenlenen iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze Şeridi'nde süren çatışmalara değindi. İsrail'in 168 gündür Gazzelileri katlettiğini belirten Erdoğan, "İkinci Dünya Savaşı'nda yaşanandan daha vahşi bir soykırıma imza atıyorlar. İsrail'e özür dileten bir Türkiye var artık, bazıları bundan rahatsız oluyor. Onların arkasındaki lobileri biliyoruz, tavrımızı göstermeye devam edeceğiz." dedi.

"Enflasyonun yanı sıra açgözlülükle de uğraşıyoruz"

Enflasyon sorununa değinen Erdoğan, "Tüm dünya gibi biz de bu konudan muzdaribiz. Enflasyon gibi bir sıkıntının yanı sıra açgözlülükle de uğraşıyoruz. Ekonomiyle alakası olmayan şeyler üzerinden vatandaşların aşına kan doğruyorlar. Bu fırsatçılara göz açtırmayacağız. Yılın ikinci yarısında enflasyonda hızlı bir düşüş göreceğiz." ifadelerini kullandı.

"5 yıllık fetret devri sona erecek"

Yarın İstanbul'da yapılacak mitingde 1.5 milyon kişinin alanda toplanacağına inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul hizmete aç durumda. 5 yıl kaybettik İstanbul'da, aynı şeyi yaşayamayız. 5 yıllık fetret devri sona erecek. 1994 yılında İstanbul'da CHP'den görevi aldığım zaman kenti çöp götürüyordu. Her yer çamurdu, Haliç kokuyordu. 31 Mart'tan sonra İstanbul'u belediyecilik hizmetlerinde tekrar zirveye taşıyacağız." değerlendirmelerini yaptı.

Yorumlar (0)