Erdoğan'dan 14 Mayıs vurgusu: "Yol ayrımının eşiğindeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada seçim gündemine değindi. 14 Mayıs'taki seçimlerin tarihi bir yol ayrımı niteliğinde olacağını kaydeden Erdoğan, "Milletin geleceğini, koltuk kavgası yapan bu kifayetsiz muhterislere emanet edemeyiz. İçerideki saflaşma bakımından bu seçim çok önemli." diye konuştu.

SİYASET 25.03.2023, 16:05 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan 14 Mayıs vurgusu: "Yol ayrımının eşiğindeyiz"

İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen İlim Yayma Vakfı 52. Genel Kurulu'nda halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem felaketinden söz etti. Depremde 50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, "Ekonomik durumu iyi ya da kötü olsun fark etmiyor. Vatandaşlarımız elinde ne varsa deprem bölgesine gönderiyor. Dernek ve vakıflarımız da çalışıyor, algı peşinde koşmuyor." dedi.

"Hayırlı işlerden rahatsız olan asalaklar var"

Bazı çevrelerin "kuru gürültü" yaptığını belirten Erdoğan, "Bizi yolumuzdan alıkoyamayacaklar. Zorbalıklara ve tehditlere boyun eğmeyiz. Millete aba altından sopa gösterenlere rağmen mücadelemizi devam ettiriyoruz. Herhangi bir hayırlı iş yapmayan, yapılmasından da rahatsız olan bu asalaklar, kendi hırslarıyla baş başa kalsın. Biz yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Koltuk kavgasına düşen kiyafetsiz muhterislere ülkeyi teslim edemeyiz"

Terör örgütleriyle iş tutan ve dirsek dirseğe olan kişilerin ülkeye faydasının dokunmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin yüksek ferasetine güveniyoruz. 14 Mayıs'a ihtiras penceresinden bakamayız. Biz o aşamaları yıllar önce geçtik. Hedefimiz Türkiye Yüzyılı'nı başlatmaktır, başka amacımız yok. Biz deprem bölgesindeki insanların hayata sarılması için elimizden geleni yaparken kimileri de farklı dünyalarda yaşıyor. Koltuk kavgasına düştüler. Milletin geleceğini bu kifayetsiz muhterislere emanet edemeyiz. Onları sandığa gömeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"14 Mayıs, tarihi bir yol ayrımı olacak"

Türkiye'nin bugüne kadar pek çok sınav verdiğini ve şimdi de yeni bir imtihanın eşiğinde olduğunu ifade eden Erdoğan, "14 Mayıs'taki seçimler, tarihi bir yol ayrımı olacak. Her seçimin önemi var ama içerideki saflaşma bakımından bu seçim çok önemli. Kaybedecek zamanımız yok. 14 Mayıs'ta zaferi perçinlediğimizde Türkiye Yüzyılı'na emin adımlarla yürüyeceğiz." dedi.

Putin ile yaptığı konuşmayı anlattı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeden de bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ukrayna ile Rusya arasındaki arabuluculuğumuzu takdir ediyor. Türkiye'deki seçim sürecini de yakından takip ediyor. Tahıl Koridoru Anlaşması ile az gelişmiş ülkelere buğday gönderdiklerini, bizim de tahılı una dönüştürerek bu ülkelere ulaştırmamızı istedi." diye konuştu.

Yorumlar (0)