Erdoğan: Bir daha Gezi yaşanmayacak!

Boğaziçi Üniversitesi gösterilerine katılanlardan gözaltına alınanların büyük bölümünün terör örgütleriyle iltisaklı çıktığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de bir daha Gezi olayları ve benzerlerinin yaşanmasına izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

SİYASET 03.02.2021, 14:42 04.02.2021, 11:45
Erdoğan: Bir daha Gezi yaşanmayacak!

Partisinin Artvin-Bilecik-Çankırı-Gaziantep-Iğdır teşkilatlarının 7. olağan kongrelerine canlı bağlantı ile katılan Türkiye Cumhurbaşkanı, AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi olaylarına ve yeni anayasaya ilişkin konuştu.

Türkiye'ye husumet politikası yerleştirmek isteyen güçler ve bu güçlerden cesaret alan bölücü terör örgütleri karşısında kararlı bir duruş sergilediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin 7 gün 24 saat açık yalan partisine ödnüştüğünü, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise 7 gün 24 saat yalan söyleyen bir adamcağıza dönüştüğünü ifade etti.

Artık Türkiye'nin, Taksim'de yaşanan Gezi olayının benzerini bir daha yaşamayacağının ve yaşatılmasına izin verilmeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemcilere seslenerek, "Siz öğrenci misiniz yoksa rektörlük binasını işgale kalkışan, rektör odası basmaya çalışan terörist misiniz?" diye sordu.

Gözaltına alınanların çoğunluğunun terör örgütleri üyesi çıktığını hatırlatan Recep Tayyip Erdoğan, vandallık yapanları, Türkiye'nin millî ve manevi değerlerini koruyacak gençler olarak görmediklerini bildirdi.

Erdoğan, "Bizim gençliğimiz kendi polisine saldıran değil bilakis polisiyle el ele, birlikte dimdik yola devam eden gençliktir." diye konuştu.

Yeni Anayasa

Yeni Anayasa'nın, AK Parti iktidarı tarafından Türkiye'ye kazandırılan tarihi atılımların üzerine inşa edileceğini, bu kazanımlardan birinin de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu kaydeden Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin dün "Yeni Anayasa" ile ilgili yaptığı pozitif açıklamaları ve çizmiş olduğu çerçeveyi memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)