Erbakan: Kalp krizlerinin nedeni mRNA aşıları mı?

Fatih Erbakan, Sağlık Bakanlığı ve diğer tüm yetkili kurumlara çağrıda bulunarak, özellikle son zamanlarda artış gösteren emboli (damar tıkanıklığı) ve kalp krizi vakalarına bağlı vefatlardaki artışının nedeninin mRNA aşıları (BioNTech, Moderna gibi) ile ilgisinin olup olmadığının detaylı bir şekilde araştırılmasını talep etti.

SİYASET 16.08.2022, 23:51
Erbakan: Kalp krizlerinin nedeni mRNA aşıları mı?

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, son dönemde ülkemizde yaşanan emboli ve kalp krizi vakaları ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Erbakan, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve diğer tüm yetkili kurumlara çağrıda bulunarak, özellikle son zamanlarda artış gösteren emboli ve kalp krizi vakalarına bağlı vefatlardaki artışının nedeninin mRNA aşıları ile ilgisinin olup olmadığının detaylı bir şekilde araştırılmasını talep etti.

"Bazı uzmanlar mRNA aşılarını işaret ediyor"

Erbakan, son dönemlerde ülkemizde ve dünya genelinde genç yaşlarda görülen emboli ve kalp krizi vakalarında ciddi oranda artış olduğunu gözlemlediklerini kaydederek, şu ifadelere yer verdi:

"Son dönemlerde gerçekleştirilen birçok bilimsel açıklamada bahse konu durumun, mRNA aşılarının yan etkilerinden kaynaklanabileceğini dile getiren yabancı ve yerli uzmanlar bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı başta olmak kaydıyla, diğer bütün yetkili kurumlarımızın bu çok önemli hususu detaylı bir şekilde araştırmalarını, gerçekleşen hastalık ve ölüm vakalarının söz konusu aşıyla bir bağlantısının olup olmadığının tespitini, gerçekleşen ölüm ve hasta vakalarının ne kadarının aşı olmuş ne kadarının ise aşı olmamış bireylerden oluştuğuna ilişkin bir çalışmanın gerçekleştirilmesini, elde edilen tüm verilerin kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılmasını, yurttaşlarımızın bütün bu hassas hususlar ile ilgili doyurucu bir biçimde bilgilendirilmesini talep etmekteyiz. Gerçekleştirilecek faaliyetler ışığında, mRNA aşılarının bahse konu hastalık veyahut ölümler ile bir bağlantısının bulunması durumunda, halkımızın güvenliği ve huzuru yönünden bundan sonrası için ne tür tedbirler alınacağı ve nasıl bir yol izleneceği hususunda kamuoyunun aydınlatılması gerekmektedir. Parti olarak hususun daha evvel de olduğu gibi takipçisi olacağımızı bir defa daha ifade etmek isteriz."

Yorumlar (0)