"Emeklilikte saraya takılan kardeşlerimiz var"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)  konusunun ailelerle birlikte milyonlarca vatandaşı mağdur ettiğine dikkat çekerek, "Kademeli bir çözüm planı mümkün. Sağlık hizmetlerinden hemen yararlanmalarını sağlamak mümkün. Evet bir maliyeti var ama Türkiye'nin o maliyeti göğüsleyecek imkanı da var." ifadelerini kullandı. 

SİYASET 03.12.2019, 10:21 03.12.2019, 10:39
"Emeklilikte saraya takılan kardeşlerimiz var"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. 

Akşener, yaptığı konuşmada, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna değinerek, "Bugün aramızda emeklilikte saraya takılan kardeşlerimiz var. Yandaş vakıflara, derneklere, ajanslara akıtacak milyonları bulabilen, müteahitlere ödeyecek parayı bulan, kendine saray yaptıracak parayı bulan ama itip kaktığı EYT'liler aramızda. Ailelerle birlikte milyonlarca vatandaşımızı mağdur ediyor." diye konuştu.

"Kademeli bir çözüm planı mümkün"

Kademeli bir çözüm planının mümkün olduğunu kaydeden Akşener, "Sağlık hizmetlerinden hemen yararlanmalarını sağlamak mümkün. Bizden önceki bir uygulama diyerek işin içinden sıyrılamazsınız. Evet bir maliyeti var ama Türkiye'nin o maliyeti göğüsleyecek imkanı da var. Ben maliyet diyorum onlar size yük diyor. Para milletin hak milletin. Kodaman 5 müteahhit sıkıştığında bir kalemde vergiyi sıfırlıyorsunuz. Sizi para babaları seçmedi bu millet seçti." şeklinde konuştu. 

"2 bin 280 işçimizin vergisine denk geliyor"

Akşener, "Milletimizin derdine kaynak bulamayanlar şatafata para buluyorlar. Cibuti'de bir açılışa gidiyorlar. Bir cami yaptırmışız onun açılışını yapacaklar. Özel bir uçak kiralıyorlar. Toplamda 144 bin liralık bir seyahat. Tarifeli seferle gitseler 70 bin lira maliyeti. 2 bin 280 işçimizin vergisi demektir bu rakam. Millete gelince para yok. Diyanet İşleri Başkanı'nın 'İsraf günahtır' demek aklına gelmedi mi?" ifadelerini kullandı. 

"Baraj için 2 milyara yakın para harcadılar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösteren Akşener, "İstanbul'un birkaç aya suyu kalmaz' dedi. Daha 8 ay önce 'İstanbul'un su sorununu çözdük' demişti. Melen çayı üzerine bir baraj yapmaya kalktılar, 2 milyara yakın para harcadılar. Ama zemin düzgün yapılmadığı için bir türlü devreye giremiyor."  dedi. 

"Kurtuluş, iyileştirilmiş parlamenter sistemdir"

Akşener, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin şunları söyledi:

"Yüzde 4'ün üstünde daraldık, 1 sene önceye göre yüzde 10 fakirleştik, işsizlik oranı yüzde 14'e çıktı. İşsiz sayımız 4 milyon 650 bine çıktı. Yani 1 miyon 335 bin vatandaşımız daha işsiz kaldı. 506 bin kadınımız daha işsiz kaldı. Genç işsizlerimizin sayısı ise 470 bin arttı. İlk 500 günde otoyol ücretleri yüzde 41 zamlandı. Dövizin hali ortada. Bu sisteme geçtiğinden beri bütçe açığı 152 milyar lira oldu. Eğer Merkez Bankası yedek akçesi ile, imar affı, bedelli askerlik gibi gelirler olmasaydı çok daha yüksek olacaktı. Ödenemeyen takibe düşen krediler 140 milyar liraya çıktı. Yani yüzde 105 arttı. Kurtuluş, iyileştirilmiş parlamenter sistemdir."
 

Yorumlar (0)