Ekrem İmamoğlu’ndan mal beyanında olmayan 3 villaya yanıt…

Yaklaşan 31 Mart seçimleri dolayısıyla bir kanalın canlı yayınına katılan CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Uğur Dündar’ın sorularını yanıtladı. Mal beyanında olmayan 3 villa iddiasına yanıt verdi. İddialara yanıt veren İmamoğlu, “Gizlimiz saklımız yok, benim değil şirketimin üzerine” dedi

SİYASET 26.03.2024, 10:57 26.03.2024, 14:10 Melina Ay
Ekrem İmamoğlu’ndan mal beyanında olmayan 3 villaya yanıt…

Dün, akşam saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait ‘Dijital Deneyim Müzesi’nde bir kanalın yaptığı canlı yayın, Uğur Dündar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Kanal'ın ‘Özel Röportaj’ adlı programına konuk olan İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, merak edilenleri yanıtladı. Uğur Dündar’ın, “İstanbul Emirgan’da 3 villanızın bulunduğu söyleniyor. Bunların toplam değerinin 50 milyon dolar olduğu öne sürülüyor. Türk parasıyla yaklaşık bir buçuk milyar Türk Lirası ediyor. Bunu paravan şirketler kullanarak bunu gizlediğiniz iddiası gündemde yer alıyor. Buna ne diyeceksiniz?” demesi üzerine, İmamoğlu’ndan, “Gizlimiz saklımız yok, benim değil şirketimin üzerine” yanıtını verdi.

İBB Başkanı İmamoğlu, Dijital Deneyim Müzesi’nde gerçekleşen yayında konuşmasına açmış oldukları müzenin gençlerin ilgisini çektiğini belirterek başladı. Müzenin 2 bin metre kareye yayılan güçlü bir müze olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Bu deneyim müzesi, farklı temalarda dönem dönem değişen sistemlerle ve deneyimlerle işliyor. Yeni teknolojilerin kullanıldığı salonları ve bilgi edinme sistemleri var. Bu bakımdan açıldığı andan itibaren gençlerin çok ilgisini görüyor. Güçlü bir ortamı oluştu. Çok keyifli kuyrukları görünce de mutlu oluyorum. İstanbul’un 2 bin metre kareye yayılan ilk Dijital Deneyim Müzesi oldu” diye konuştu.

5 yılda 1019 kez soruşturuldu

İmamoğlu, görev yaptığı 5 yıllık süreç içerisinde 1019 kez denetlendiği ve eski yönetime oranla 9 kat fazla denetim gördüğü ortaya çıktı. Bunun çalışmalarında ufak tefek de olsa gerginlik yarattığını ama bundan sarsılmadıklarını söyleyen İmamoğlu, “Sonuçta biz kamu kurumuyuz ve tabii ki denetlenmeliyiz. Denetlenmenin gerekçeleri olmalı ya da bir sebep doğurmalı. Hepsi gerekçesiz değil ama örneğin, bir bakan açıklama yaptığında ertesi gün müfettişlerin denetlemeye geldiği olaylarla da karşı karşıya kaldık. 1019 soruşturmanın içinde, hiçbir şey bulamadılar. Sayıştay denetimde, iştiraklerimize sürekli hücum yaptı. Bizden önceki yönetime denetimi olmamış. Eski yönetime, genel denetimlerde ise, soruşturma yok denecek kadar azdı. Bizi denetlemelerinden asla sıkıntı duymuyoruz. Ancak çifte standart uygulamalarından rahatsızız. Sayıştay, AK Parti’nin yönettiği belediyelere, gitmiyor ve denetlenmiyorlar” ifadelerine yer verdi.
 

“3 villa benim değil şirketimin üzerine”

Şirketin, ailesinin göz bebeği olduğunu ve deden babaya, babadan oğula geçtiğini söyleyen İmamoğlu şirketlerinde usulsüz olmadığını belirterek iddialara, “Paravan şirket dedikleri İmamoğlu İnşaat’tır. Değerine veya bu gibi konulara girmeyeceğim. İmamoğlu İnşaat, ticaret yapar, alır-satar ve şirket faaliyetlerini yerine getirir. Daha önce yapmış olduğum beyanlarda, şirket faaliyetleri olan ve şirketlerinde hisseleri olan bir insan olduğum açıkça beyan edildi. Dolayısıyla bende bir değişiklik yok ama gizlimiz saklımız yok. Yani bizim malımız, mülkümün ayan beyan vardır. Oradaki mülkümüz ve bahsedilen 3 villa vs. de İmamoğlu İnşaat’ın üzerinedir” şeklinde yanıt verdi.







“İstanbul yatırıma muhtaç bir şehir”

Kendisine 160 noktanın sel bastığını söyleyip durduklarını ifade eden İmamoğlu, 5 yıl önceki vaatlerinde sel felaketini yönetmek adına bir seçim vaatlerinin olmadığını ancak buna rağmen elinden gelenin fazlasını yaparak 160 noktaya müdahale ettiklerini dile getirdi.

İstanbul’a milyarlarca liralık yatırım yaptığını aktaran İmamoğlu açıklamasına şu şekilde devam etti:

“İşine tutkusu olan bir insanım. Her işin her milimini idrak ederim ve ona göre yol alırım. Bizden önceki 5 yıl ve bizim dönemimizdeki 5 yıl arasında döviz bazında en az yüzde 35-40 enflasyon farkı var.Bize, ekonomi konusunda berbat bir 8 yıl yaşattılar. 5 yıllık gelir-gider kıyaslamasında, 2014-2018 AK parti döneminde gelirleri fazla ancak giderleri ondan da fazla bu da bütçe açığının da fazla olduğunu gösteriyor. 2019-2023 yıllarında görev yaptığımız süre içerisinde ise, 4.1 milyar dolar daha az para harcamışız. Enflasyon farkı her alanda yaklaşık yüzde 40’a yakın arttı. Bunu özetlemek istersek, daha az gelirle daha çok iş yaptık. İSKİ ve İETT’de büyük zorlukları aştık. Parayı kullanmak adına İSKİ’ye yatırım yapmak yerine parayı İBB’ye aktardılar. Biz İSKİ olarak İstanbul’da, zor koşullara rağmen 59 milyar liralık yatırım yaptık. İstanbul’a mucize gibi bir 5 yıl yaşattık.

“İBB Meclisinde çoğunluğu yakalayacağız”

Meclis çoğunluğu bizde olsaydı daha çok işler yapacaklarının altını çizen İmamoğlu, “Ukome’ye el koydular. Ukomeye el koyarak, taksi sorununun çözümünü engellediler. Şehrin belediye ait bir irade sahasını, yönetmeye çalıştılar. Kanuna aykırı ama mahkeme 4 yıl boyunca itiraz davamıza bakmadı. UKOME’yi sayın Cumhurbaşkanı ve 4 tane bakan takip ediyor. Neymiş bu UKOME! Biz UKOME’ye İstanbul’un sorunlarını çözmek için talipken, sorun çıkartıyorlar. Dolayısıyla biz halkımızın, bize meclis çoğunluğunu vereceğine inanıyoruz. Biz göreve başladığımızdan beri dijital ortamlarda yayın yapıyoruz. Şunu demek istiyorum ki; Biz milletimizin huzurunda daha şeffaf ve güzel bir meclis yürütürüz” şeklinde konuştu.

İmamoğlu son olarak, 17+1 kişiyle mücadele ettiğini söyleyerek, Cumhurbaşkanına seslendi:

“Sayın Cumhurbaşkanı keşke, ülkemizi bu duruma sokmasa. Bakanlar sokak sokak gezmese.”

Yorumlar (0)