Destici: Erbaş ne konuşacaktı?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın görevi, sorumluluğu ve makamı gereği hutbe irat ettiğini belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Allah'ın ayetlerini, Peygamber'in sözlerini söylediğini kaydederek, "Ne konuşacaktı?" diye sordu.

SİYASET 29.07.2020, 15:05
Destici: Erbaş ne konuşacaktı?

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılması ile ilgili Danıştay'a ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek bunun kolay bir karar olmadığının altını çizdi.

Kararın dirayet, cesaret ve iman isteyen bir karar olduğunu vurgulayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, hiç kimsenin bunu küçümseyemeyeceğini, dünyadan gelen tepkilerin de Ayasofya'nın ibadete açılmasının küçümsenemeyeceğini gösterdiğini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde cuma hutbesindeki sözlerine yönelik eleştirilere de tepki gösteren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bunların amacı toplumu ayrıştırmak, kamplaştırmak, kutuplaştırmak. Ellerinden gelse toplumu çatıştıracaklar. Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Erbaş'ın görevi nedir? Sorumluluğu ve makamı gereği elbette hutbede konuşacak. Peki Diyanet İşleri Başkanımız ne konuşmaktadır? Allah'ın ayetlerini konuşmaktadır, Peygamber'in hadis-i şeriflerini konuşmaktadır." dedi. 

Prof. Dr. Ali Erbaş'ın günün anlam ve önemine binaen vakıf senedinde Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri tarafından irad edilen sözleri de dile getirdiğini belirten BBP Genel Başkanı Destici, Ali Erbaş'ın "Benim kastım Mustafa Kemal Atatürk değil' demesine rağmen hâlâ Atatürk'ü kastettiğini söyleyenlerin elindeki tek kozun da bu olduğunu, onun için iddialarında ısrarcı olduklarını ifade etti.

Yorumlar (0)