Davutoğlu: Baroları böldünüz ne oldu? Şimdi de TTB'yi mi bölelim?

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Bahçeli'nin TTB'nin kapatılması yönündeki çağrısına sert tepki gösterdi. Davutoğlu, "Baroları böldünüz, elinize ne geçti? Şimdi de TTB'yi mi bölelim?" ifadelerini kullandı.

SİYASET 20.09.2020, 20:09 20.09.2020, 20:14
Davutoğlu: Baroları böldünüz ne oldu? Şimdi de TTB'yi mi bölelim?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin Antalya 1. Olağan Kongresi'nde konuşma yaptı.

Davutoğlu, kongrede MHP liderinin Türk Tabipleri Birliği'nin kapatılmasına ilişkin yaptığı açıklamalar vardı.

"Barolar bölündü, şimdi ise Tabipler Birliği'ni bölmek için uğraşıyorlar." ifadelerini kullanan Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipleri Birliği'nin kapatılması çıkışına tepki gösterdi.

"Bunlar terör grubu mu?"

Hükümet tarafından baroların bölündüğünü, Bahçeli'nin ise bir Tabipler Birliği takıntısı olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Tabipler Birliği'ne saldırıp duruyorlar. Bilmeyen emin olun bunu, eli kanlı bir terör grubu zanneder.

Ne oluyoruz? Neden birden biriniz hukuk devletinin en önemli kurumuna, ötekiniz ise salgın günlerimizin kahramanı doktorlarımıza saldırmaya başladınız.

Tabipler Birliği hususunda farklı konulara ilişkin seviyeli bir tartışma ortamı yürütebilirsiniz ama salgın döneminde doktorlarımızın haklarını korumaya çalıştıkları için onlara hakaret edip tehditler savuramazsınız." dedi.

"Baroları böldünüz elinize ne geçti? Şimdi de TTB'yi mi bölelim?"

Davutoğlu konuşmasının devamında, "Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Baroları da böldünüz elinize ne geçti? İstanbulda 50 bin avukatın bulunduğu İstanbul'da birkaç bin imza dahi toplayacak takatiniz yok. İşte bu yıkımınızın resmidir. Şimdi de TTB'yi mi bölmeye çalışıyorsunuz?

Hesapta toplumun yarısının oyunu alan bir koalisyon iktidarı var fakat İstanbul'da veya diğer büyük illerde kendilerine yakın baro açmak istiyorlar, birkaç bin avukat bile bulmakta zorlanıyorlar.

Buradan duyuruyorum: İlk seçimde aynen baro kurma işi gibi size oy verecek olan seçmen de bulamayacaksınız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
Yılmaz 4 yıl önce
Bu adamı ne çok severdim. Şimdi yemin ediyorum midemi bulandırıyor. Ne kadar iğrençleşti. Bu adam çapsızlığın, ikiyüzlülüğün, hazımsızlığın, hırsın canlı delilider.