Davutoğlu: Asgari refah yok edildi, kriz 'Ben geliyorum' dedi!

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İstanbul 1. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada iktidara ekonomi başta olmak üzere birçok alanda eleştirilerde bulundu.

SİYASET 17.08.2020, 00:51 17.08.2020, 00:54
Davutoğlu: Asgari refah yok edildi, kriz 'Ben geliyorum' dedi!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu İstanbul'da 1. Olağan Kongre'ye eşi Sare Davutoğlu ile katıldı.

Davutoğlu burada yaptığı konuşmada ekonomi alanı başta olmak üzere atılan adımlar konusunda eleştirilerde bulundu.

İşte Davutoğlu'nun konuşmalarından önemli satırbaşları:

"Asgari refah yok edildi"

"Ülkemizde yalnızca bir zümre için adalet uygulanmıştır ve hukuk devletimiz yok edilmiştir. Halkımızın hak etmiş olduğu asgari refah seviyesi ortadan kaldırılarak sadece iktidardan nasiplenmiş olanlar ve onların yakındakiler refah içerisinde yaşamaktadır. Bize partimizi kurduran sebepler de bunlardır."

"Kriz 'ben geliyorum' demişti"

"Son dört sene boyunca iktidarın, hukuk devletinden, demokrasiden, denetimden, şeffaflıktan ve liyakatten uzaklaşmasıyla birlikte bu kriz adeta 'Ben geliyorum' diye bağırmıştır. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle beraber siyasi, ekonomik ve hatta toplumsal bir kriz de kaçınılmaz hale gelmiştir."

"Yeni sistemde döviz kurunda yüzde 60 artış oldu"

"Herkesi faizcilikle suçluyorlar fakat yüzde 85 oranında devletin faiz ödemeleri arttı ve 120 milyar TL'ye yükseldi. Kamu bütçesinde olan açık 68 milyar TL'den 155 milyar TL'ye çıktı. Kişi başına düşen milli gelirdeki kayıp yüzde 35'i geçti. Yüzde 53.8'den yüzde 47.2'ye düştü iş gücüne katılma oranı.

"Joe Biden'a sessiz kalınmamalıdır"

"Biden'ın aptalca yorumlarını Türkiye'de kimse ciddiye almaz. Buradan çağrı yapıyorum. Bu densizliğe karşı Türkiye en sert şekilde tepki vermemelidir. Türkiye kimsenin güdümünde değildir ve olmayacaktır.İktidarı eleştirmemiz ülkemize dışarıdan ve içeriden kaynaklanacak antidemokratik vesayet çabalarına sessiz kalacağımız anlamını taşımaz."

Yorumlar (0)