Davutoğlu, 6’lı masa toplantısını anlattı: Oyunun kuralları netleşti

Seçimi kazanma durumlarını değerlendiren Ahmet Davutoğlu, “Stratejik konularda 6 genel başkan karar mekanizması içerisinde olacak ve imza yetkileri bulunacak” dedi.

SİYASET 06.01.2023, 10:52
Davutoğlu, 6’lı masa toplantısını anlattı: Oyunun kuralları netleşti

Bir televizyon programına katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, burada 6’lı masanın dün düzenlediği 10’uncu toplantı hakkında konuştu.

“İmza yetkisi olacak”

Programda sunucunun yönelttiği, “Seçimi kazanma durumunda 6 lider hangi görevlere getirilecek?” sorusuna cevap veren Davutoğlu, “Bu durum masada netlik kazandı. Ancak detaylı bir açıklamada bulunamayacağım. Verilecek roller bir bir spesifik roller olarak görülmemeli ancak imza yetkisi ve ortak süreç ile cumhurbaşkanı ve yardımcılarının bulunacağı bir yapı olarak işleyecek” dedi.

“Oyunun kurallarına uymalısınız”

Geçiş sürecini tamamladıklarına işaret eden Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı dışarıdan veya içeriden olsun, 6 genel başkan doğrudan karar aşamalarının içerisinde imza yetkisini ellerinde bulunduracaklar. Bahsettiğim konu oldukça büyük bir teminattır. Biz bu konuda geçiş sürecini bitirdik. Cumhurbaşkanı dışardan ya da içeriden olsun şu konunun farkında olacak, genel başkanlar bütün stratejik kararlar içerisinde imza yetkisini taşıyacak. Yani birisi diğerine göre bir adım ileride gitmeyecek. Cumhurbaşkanı bir manada siyasi anlamla ifade ediyorum. Eşitler içerisinde bir ilk olarak hizmet sağlayacak. Mutlak bir yetkiyi elinde bulundurmayacak. Eşitler var, ancak bir kişi ön planda olacak. Oyunun kuralları bunlar. Ancak oyunun kurallarına uygun davranırsanız ülkeyi idare edebilirsiniz. Dün bu oyun kuralları netlik kazandı" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)